AcasăNewsAutocar plin cu ucraineni, răsturnat la Hârșova! Printre răniți, și o gravidă...

Autocar plin cu ucraineni, răsturnat la Hârșova! Printre răniți, și o gravidă – FOTO

sursa foto: Facebook/ISU Constanța

A fost activat Planul Roșu de intervenție, după ce un autocar cu 90 de oameni la bord s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, în Hârșova, județul Constanța. Pasagerii sunt cetățeni ucraineni. Șapte persoane au fost duse la spital, în urma accidentului din noaptea de luni spre marți.

Potrivit celor mai recente informații transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, marți dimineață, „din numărul total al pasagerilor, 7 persoane au fost transportate la spital, conștiente, cooperante, cu diverse traumatisme, printre acestea aflându-se și doi minori”.

sursa foto: Facebook/ISU Constanța

Ceilați pasageri au fost transportați la sediul Primăriei Hârșova unde au așteptat un autocar pentru a-și putea continua drumul către Ucraina – conform sursei citate.

Mobilizare a salvatorilor

sursa foto: Facebook/ISU Constanța

S-a sunat mobilizarea în rândul salvatorilor, după ce, la 112 s-a anunțat, în jurul orei 21, că un autocar cu zeci de oameni la bord s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN2A. Dat fiind numărul mare al persoanelor implicate în accident, s-a activat Planul Roșu de Intervenție, astfel că la fața locului au intervenit mai multe echipaje de prim-ajutor.

„Aproximativ 50 pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități din cadrul ISU Dobrogea, precum și 12 asistenți medicali, ambulanțieri și 1 medic cu 6 ambulanțe din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au intervenit, noaptea trecută, la un accident rutier în care au fost implicate 90 persoane.

Apelul la numărul unic de urgență 112, primit după ora 21.00, anunța că un autocar cu 90 persoane la bord, toate de cetățenie ucraineană, s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe DN2A, între Popas Miorița și Ghindărești. Având în vedere numărul mare al persoanelor implicate în eveniment, la nivelul județului a fost activat imediat Planul Roșu de Intervenție ce presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului”, a anunțat ISU Constanța, prin intermediul Facebook. În sprijinul colegilor din Constanța, au mers și echipaje din cadrul ISU Ialomița și ISU Călărași.

sursa foto: Facebook/DSU

Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 24:00 – a mai precizat ISU.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a anunţat că accidentul ar fi fost cauzat de explozia unui cauciuc, iar şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei şi autovehiculul s-a răsturnat – informează Agerpres. Șoferul a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative, conform aceleiași surse.

author avatar
Andrei Coman
314 afisari

8 COMENTARII

  1. Intr-o tara in care ploua de doua ori pe an, santurile betonate construite la distanta de cel mult un metru de carosabil, au devenit omniprezente, constituind adevarate capcane pentru conducatorii auto.
    Daca mergi in Germania sau Olanda, tari in care inca mai ploua (s-a redus si acolo frecventa ploilor), nu o sa gasesti santuri.
    La noi constructia santurilor a devenit o afacere pentru proiectantii de drumuri si constructori. Ar trebui facuta o ancheta jurnalistica pe acest subiect.

    • DE CE??? CĂ NU PLOUĂ CÂT DE DES AI VREA TU?? ANCHETĂ POATE O TREBUI CU REFERIRE LA COSTURI, NU ZIC NU, DAR NU LA NECESITATE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...

Emmanuel Macron, la un pas să ducă NATO în conflict direct cu Rusia. Preşedintele Franţei a vorbit din nou despre un eventual război

Emmanuel Macron a vorbit despre un eventual război într-un videoclip de campanie electorală. Președintele Franței susține campania pentru alegerile europene a lui Valérie Hayer,...
proger