AcasăNewsUn autocar cu 35 de turisti s-a rasturnat, in Braila: doi pasageri...

Un autocar cu 35 de turisti s-a rasturnat, in Braila: doi pasageri au murit, peste 20 au fost raniti

Într-una dintre mașini se aflau patru oameni, în cealaltă cinci. Doi dintre ei nu au supraviețuit

Calatoria zecilor de turisti aflati, miercuri dimineata, intr-un autocar condus de un sofer turc si care circula  dinspre Turcia spre Chisinau a fost intrerupta subit, dupa ce mijlocul de transport s-a rasturnat pe DN 2 B Braila-Galati, in localitatea Baldovinesti.

Din primele date, in autocar se aflau 35 de calatori – turisti din Republica Moldova, cei doi soferi, precum si un ghid. Oamenii se intorceau din Turcia, dintr-o excursie, si ar fi urmat sa ajunga la Chisinau.

Din pacate, insa, din cauze necunoscute inca, insa pe fondul vremii nefavorabile si a carosabilului umed, soferul a pierdut controlul volanului, iar autocarul a ajuns pe marginea drumului, unde s-a rasturnat, in zona comunei brailene Baldovinesti.

Ca urmare a accidentului produs in jurul orei 9, doi oameni au fost prinsi sub mijlocul de transport. Ranile suferite au fost atat de grave, incat victimele si-au pierdut viata. Alte 28 de persoane au suferit leziuni, primind primele ingrijiri de la medicii de la ambulantele care au venit de urgenta in ajutorul ranitilor, iar persoanele care au necesitat investigatii suplimentare si alte ingrijiri au fost transportate, cu salvarile, la spitalele din Braila si Galati.

De altfel, specialistii in situatii de urgenta din judetul amintit s-au mobilizat pentru a interveni cat mai rapid in zona accidentului, fiind instituit un plan „cod rosu” de interventie, avand in vedere numarul pasagerilor raniti.

Politia urmeaza sa stabileasca exact in ce conditii s-a produs accidentul in care a fost iomplicat autocarul.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger