AcasăNewsUn apel maghiar care socheaza: Nu va casatoriti cu romanii!

Un apel maghiar care socheaza: Nu va casatoriti cu romanii!

maghiariZiua Națională retrezește dorința de autonomie a maghiarilor. Cum ar putea acest lucru spori șansele României de a adera la spaţiul Schengen

Un grup de maghiari din Baia Mare demonizeaza orice legaturi cu majoritatea romaneasca si isi incita conationalii la enclavizare etnica.

maghiari
Unii maghiari au luat-o razna de tot

Nationalism primitiv si desantat. Asa poate fi catalogat apelul prin care ”un grup de pedagogi, persoane civile si publice, capi ai bisericilor responsabili pentru soarta ungurimii din Baia Mare si zona Baii Mari” infiereaza casatoriile si prieteniile mixte si toleranta etnica.

Obsedati de pastrarea puritatii etnice, initiatorii considera ca orice apropiere de ”corpul national majoritar” (casnicii mixte, educatia in limba romana, cunoasterea ”culturii straine”) nu reprezinta decat o ”boala contagioasa” care va duce, peste 50 de ani, la disparitia ungurilor din zona Baia Mare. Solutia ar putea figura la loc de cinste in orice manual de epurare etnica: ”Cautati compania unul altuia. Cautati-va prieteni maghiari, perechea maghiara. Asta inseamna o viata oarecum inchisa, orientata spre noi insine, dar nu uitati, aceasta inchidere a conservat cele mai valoroase comunitati din Ardeal, secole de-a randul. Va dam, pentru drum, legea: scoateti afara din voi tot ce e strain! Nu lasati aproape de inima cuvant strain, cultura straina, prieteni straini, pentru ca prietenul strain devine usor IUBIT strain!”. Culmea, toate aceste dovezi de gandire salbatica vin din partea unei minoritati discriminate pozitiv de ”corpul national majoritar”.

author avatar
Simona Badulescu
1.753 afisari

6 COMENTARII

  1. de ce nu se duc la ei in tara sa-si pastreze „puritatea etnica”?sunt penibili deja….si aceasta tara e si mai penibila pentru ca le acorda atatea drepturi…

  2. de ce sa mearga in ungaria? ungurii de dincolo nu-i vor,chiar isi bat joc de ei.mai bine i-am impacheta noi si i-am duce pana pe fasie… sa stea cat mai lipiti de cei de-o natie cu ei.

  3. afara cu iei statu romana nu are nimik de zis le convine !!!!!! unde e ceausescu !!!!!!! rau cum era da nu facea nimeni figuri la noi in tara pe pamanturile noastere stau in italia dar nu mi as permite niciodata sa vorbesc asa cum isi permit ei sa vorbeasa de tara noastra !!! si stau la noi pe pamantul nostru afara cu voi casatoritiva cu surorile si mamele voastre ****––-

  4. Cei ce-si denigreaza tara merita un condus pana la frontiera unde sa i se retraga cetatenia si sa primeasca un sut in dos .

  5. Nu trebuie sa-i bagam in seama. Sunt bolnavi irecuperabili…cu capul.Trebuie sa le plingem de mila.

  6. Mai TIBERIU KAPRAR,pai daca sunteti atat de superiori fata de romani,si nu esti de acord cu casatoriile intre cele doua etnii,ducetiva in tara voastra MAMA HUNGARIA ca noi nu avem nici o treaba cine va tine cu forta am cresut printre unguri,sunt si oameni de treaba printre ei dar majortatea sunt sovini,cu doua fete,Mi-au povestit parintii ce au facut in anul 1940 In comuna IP si TRAZNEA cate crime au facut,inclusiv copii din leagan i-au tras prin baioneta,se iarta dar nu se uita sa stii si tot voi faceti figuri cand v-au dat atatea drepturi?Ce drepturi are un roman in ungaria si scoli in limba romana,spune sa te aud,nu va place regimul?granita nu-i departe,drum bun si cale batuta.Ar mai fi multe de spus,dar ma opresc aici.PACE BUNA!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger