AcasăNewsUn alt mare combinat din România oprește producția din cauza scumpirii galopante...

Un alt mare combinat din România oprește producția din cauza scumpirii galopante a energiei și gazelor. Sute de angajați disponibilizați

Chimcomplex BorzeștiUn alt mare combinat din România oprește producția din cauza scumpirii galopante a energiei și gazelor. Sute de angajați disponibilizați

Combinatul chimic Chimcomplex Borzești închide temporar activitatea, începând de joi, 18 august, din cauza scumpirii energiei.

Astfel, activitatea de producție în cadrul platformei industriale Borzești va fi oprită pe o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 august 2022, din cauza prețurilor în creștere la energie electrică și gaze naturale, potrivit unui anunț de pe Bursa de Valori București (BVB).

Activitatea, suspendată 2 săptămâni

Conform anunțului, contractele individuale de muncă ale salariaților afectați de încetarea temporara a activității se suspendă în această perioadă, aceștia urmând să primească o indemnizație de 75% din salariul de bază, conform prevederilor legale aplicabile si contractului colectiv de muncă.

Chimcomplex Borzești a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 165 milioane lei (33,5 milioane de euro), acesta fiind cu 40% mai mic față de rezultatul din primul semestru al anului trecut, de 282,6 milioane lei (57,7 milioane de euro).

Și fabrica de alumină Alum Tulcea, singura de profil din România, a oprit producția de la 1 august perioadă estimată la 17 luni, din cauza scumpirii galopante a energiei și gazelor. Aproximativ 500 de angajați au fost disponibilizați la fabrica din Tulcea. Compania are circa 700 de salariați.

author avatar
Andreea Vlad
2.118 afisari

6 COMENTARII

  1. De cand Tiriplicii de Liberali au liberalizat piata energiei, economia se inchide, parca ar sabota intentionat economia romanesca, SRI ce spune ?

    • Solidari cu românii, și întorcându-le omenia, ucrainenii îl vor convinge pe Ahmetov să investească la Borzești.
      Suzetele uzate, chiloții purtați, sacoșele de pâine venite în întâmpinarea refugiaților ucraineni cu mașini de lux își vor găsi calea întoarsă sub forma unei prietenii milenare, cu beneficii reciproce.

  2. Se inchide combinatul iar gazele si energia vor fi donate Reich-ului german, fara plata sau alte compensatii!
    Asta este soarta tarilor conduse de limbrici corupti si slugarnici la portile Brandemburgului!
    Mai mult limbricul sef si-a dus si parintii sa traiasca in Deutschland!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger