AcasăNewsUn alt cutremur s-a produs joi dimineata! L-ai simtit?

Un alt cutremur s-a produs joi dimineata! L-ai simtit?

Un alt cutremur a avut loc joi dimineata in zona seismica Vrancea. Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP) a anuntat ca seismul a avut loc joi dimineata, la ora la ora 8.38.

Cutremurul cu magnitudinea de 4,4 s-a produs joi dimineata, la ora 8.38, la o adancime de 90 de kilometri, in zona seismica Vrancea. Se pare ca acest a fost simtit de locuitorii din orasele Focsani, Marasesti si Targu Secuiesc. Potrivit unei statistici realizate de specialistii de la INFP, de la inceputul anului pana in prezent, s-au produs peste 1.110 cutremure. Cele mai multe, asa cum era de asteptat, au avut loc in regiunea Vrancea, unde s-au produs peste 350 de seisme.

Presedintele onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu, a declarat recent ca un cutremur „foarte adanc” ar urma sa se produca in regiunea Vrancea. Potrivit Romania Tv, Marmureanu a spus ca zona de risc ar fi sudul Moldovei si mai putin Capitala. Tot el a precizat ca un cutremur cu magnitudinea de cel mult 7 grade pe scara Richter nu produce victime si nici pagube materiale.

„Putem avea cutremure pana in 7, am spus-o oricand, cel putin in ultimii cinci-sase ani. Un cutremur poate fi in orice zi, in orice noapte. Un cutremur de pana in 7 si chiar 7 nu produce pierderi de vieti omenesti si nici de bunuri materiale”, a explicat Gheorghe Marmureanu.

author avatar
Andra Nesu
346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger