AcasăNewsUn alt cutremur in zona Vrancei!

Un alt cutremur in zona Vrancei!

Un alt cutremur a avut loc joi dupa-amiaza in zona seismica Vrancea.

Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, seismul s-a produs la o adancime de 87 de kilometri, si a avut o magnitudine de 3,2 grade. Seismul s-a produs la ora 16.33, in apropiere de Covasna, la o distanta de 39 km,  la 47 de km de Focsani, la 48 km de Ramnicu Sarat, la 51 km de Targu Secuiesc si la 55 km de Marasesti.

Numai de cand a debutat luna decembrie, in zona Vrancea s-au produs cinci cutremure, cu magnitudini intre 2,7 grade si 3,1 grade. Chiar in ziua de 1 decembrie, s-au mai produs alte trei cutremure, doua de 2,7 grade si unul de 3,1 grade. Conform INFP, numai in luna noiembrie au fost inregistrate, in zona Vrancea, 17 cutremure. Acestea au avut magnitudini intre 2,6 si 4,4 grade pe scara Richter.

Specialistii spun ca aceste cutremure ar putea prevesti unul de o intensitate mai mare. „Eu am spus ca urmeaza acum un cutremur foarte adanc. Asa rezulta din analizele noastre. Poate sa fie tip ’40 sau poate sa fie tip 1802”, a spus directorul onorific al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), prof. Gheorghe Marmureanu, referindu-se la seismele produse, tot in Vrancea, in 1940 si 1802, care s-au produs la adancimea de 150 de kilometri si au avut magnitudinea de 7,7, respectiv 7,9 pe scara Richter, potrivit Romania TV.Zonele de risc sunt sudul Moldovei (Focsani, Bacau, Galati), Tulcea, dar si Basarabia si zona portului Odessa din Ucraina.

author avatar
Andra Nesu
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger