AcasăNewsUn alt cutremur in Vrancea!

Un alt cutremur in Vrancea!

Un nou cutremur a avut loc sambata seara in zona Vrancea. Potrivit informatiilor furnizate de Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP), seismul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter, si s-a produs la ora 20.20, la o adancime de 81 de kilometri.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (32 de kilometri), Targu Secuiesc (42 de kilometri), Focsani (48 de kilometri), Marasesti (52 de kilometri) si Targu Ocna (56 de kilometri).

Alte doua cutremure, de 3,4 si 3,1 grade pe scara Richter, au avut loc si vineri, 27 decembrie, tot in zona Vrancei. Cutremurul ce a avut 3, 1 grade pe scara Richter a fost inregistrat de seismografe la ora 23.53 de minute, in noaptea de vineri spre sambata. Conform Institutului National de Fizica a Pamantului, seismul s-a produs la o adancime de 126 de kilometri, iar epicentrul sau a fost localizat la 35 de kilometri de Covasna, 50 de kilometri de Focsani, 51 de kilometri de Ramnicu Sarat si 57 de kilometri de Marasesti.

Un altul s-a produs vineri dimineata, la ora 09.58, de 3,4 grade pe Richter. Miscarea telurica s-a produs la o adancime de 87 de kilometri, epicentrul sau fiind stabilit la 39 de kilometri de Covasna, 41 de kilometri de Focsani si 46 de kilometri de Marasesti.

Numai in luna decembrie, in zona seismica Vrancea au mai fost inregistrate 17 cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,6 grade pe scara Richter. Inca din prima zi a lunii, in zona Vrancea au avut loc trei astfel de miscari telurice, doua de 2,7 grade si unul de 3,1 grade. De asemenea, specialistii au anuntat ca in decursul lunii noiembrie, in Vrancea au fost inregistrate nu mai putin de 17 seisme, cu magnitudini intre 2,6 si 4,4 grade pe scara Richter.

author avatar
Andra Nesu
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger