AcasăNewsUn alt copilas diagnosticat cu SHU va fi externat azi de la...

Un alt copilas diagnosticat cu SHU va fi externat azi de la „Marie Curie”

Unul dintre micutii care a fost ingrijit in ultimele saptamani la fostul spital Budimex din Capitala, dupa ce a fost transferat din Arges in Bucuresti, fiind diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), urmeaza sa fie externat in cursul acestei zile.

Anuntul a venit chiar de la sefa sectiei de Nefrologie a acestui spital, medicul Mihaela Balgradean. Este vorba despre o fetita. Totodata, despre ceilalti micuti care au SHU s-a aflat ca doar unul dintre ei mai este la Terapie Intensiva, si ca trei dintre cei sase pacienti cu acest sindrom mai fac dializa peritoneala.

Specialistii testeaza probe recoltate din lactate, fructe si legume

In tot acest timp, odata ce deunazi ministrul Sanatatii insusi a anuntat ca s-a ajuns la concluzia, in urma investigatiei demarate in aceasta privinta, ca o posibila cauza a imobolnavirii micutilor din Arges ar fi contaminarea cu E-coli, reprezentantii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimenteler (ANSVSA) au anuntat ca echipe de inspectori din Arges si Dolj vor lucra alaturi de reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica in aceasta privinta.

Astfel, din cate anunta reprezentantii institutiei, se vor prelua probe de la o serie de produse alimentare – atat lactate, cum ar fi lapte iaurt si branza de vaci, dar si fructe si legume, precum si carne de vita si de pui – bunuri care au fost fie cumparate din comert, fie de la persoane particulare, fie care s-au regasit in gospodariile oamenilor. Aceste probe urmeaza sa fie apoi trimise la  Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, unde vor fi analizate. Abia peste doua zile de la transmitere se vor sti concluziile, in cazul in care porbele sunt negative, in timp ce in caz contrar, daca probele sunt pozitive, determinarea de laborator s-ar putea intinde pe durata a cel putin patru zile, din cate mai precizeaza reprezentantii ANSVSA.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger