AcasăNewsUn Airbus A320 avand la bord 150 de oameni s-a prabusit in...

Un Airbus A320 avand la bord 150 de oameni s-a prabusit in sudul Frantei

Aparatul, apartinand companiei Germanwings, si care efectua zborul 4U9525 Barcelona-Dusseldorf, s-a prabusit ieri dimineata intre regiunea Barcelonnette ( Alpes-de-Haute-Provence) si Digne-les-Bains. Nu exista niciun supravietuitor.

Aparatul apartinand companiei low-cost Germanwings, filiala a Lufthansa, a decolat din Barcelona la ora 10 si urma sa aterizeze la Dusseldorf la 11.55 insa, din motive inca necunoscute, s-a prabusit in zona comunei Meolans-Revel, in zona masivului Trois-Evêchés din Alpii Francezi. Directia generala a aviatiei civile (DGAC) a indicat in prima faza ca pilotii au emis un semnat de pericol in jurul orei 10.47 insa ulterior s-a dovedit ca echipajul nu e emis niciun ”mayday”, un controlor aerian hotarand sa declare aparatul in pericol pentru ca nu mai avea contact cu aeronava si echipajul, potrivit Le Monde. Potrivit Germanwings, aeronava a cazut timp de opt minute iar contactul cu ea s-a pierdut la ora 10.53.

Continuă seria neagră pentru fabricantul european de avioane

Resturi ale avionului au fost gasite in regiunea Barcelonnette, o zona inzapezita si inaccesibila vehiculelor, dar care a putut fi survolata cu elicoptere, a precizat secretarul de Stat al transporturilor, Alain Vidalies. Potrivit Germanwings, 67 de germani se aflau la bord. Potrivit Meteo France, conditiile atmosferice nu prezentau probleme  in momentul accidentului. Aparatul prabusit se afla in serviciu din 1991 iar pilotul avea o experienta de zece ani. Potrivit Germanwings, ultimul control de rutina a avut loc luni la Dusseldorf, compania precizand si ca, recent, calculatoarele aparatului fusesera inlocuite cu ”software din cele mai moderne”. Aflat in Franta, Regele Felipe al VI-lea al Spaniei s-a intalnit cu presedintele Hollande la Palatul Elysee, iar cancelarul german Angela Merkel a avut o discutie telefonica cu acesta, declarandu-se ”profund socata” de tragedie. Premierul spaniol Mariano Rajoi a afirmat ca printre pasageri se aflau si spanioli. Potrivit MAE, ”misiunile diplomatice romane din Spania, Franta si Germania au initiat demersuri in regim de urgenta pe langa autoritatile celor trei state pentru a verifica daca pe lista de pasageri se afla si cetateni romani”.

author avatar
Tudor Borcea
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger