AcasăNewsUn afacerist roman a fost facut cavaler de regina Marii Britanii ...

Un afacerist roman a fost facut cavaler de regina Marii Britanii

Omul de afaceri roman George Iacobescu a fost innobilat de regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a. El a primit titlul pentru pentru contribuţia sa in activitati de caritate, in sprijinul comunitatii si in servicii financiare industriale.

Mandrie. Supranumit „parintele Canary Wharf”, George Iacobescu este singurul roman innobilat de regina Marii Britanii

George Iacobescu este presedinte si director executiv al grupului Canary Wharf si a fost distins cu titlul de Cavaler (Knight Bachelor). El este primul roman care a primit acest titlu de la regina Elisabeta a II-a, iar apelativul sau va fi, de acum inainte de  Sir George Iacobescu. Romanul s-a nascut in 1945 in Bucuresti si a studiat ingineria civila si industriala. In timpul regimului comunist, Iacobescu a emigrat in 1975 in Canada, iar in 1983 s-a mutat la New York, unde a condus compania care a construit World Financial Center. In 1987 s-a implicat in proiectul Canary Wharf din Londra si a devenit vicepresedintele executiv al institutiei.

Canary Wharf este al doilea centru financiar din Londra, dupa City. Iacobescu detinea, inainte de innobilare, titlul de Comandor al Ordinului Imperial Britanic  si fusese numit custode al British Museum in 2007.

author avatar
Arpad Dobre
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger