AcasăNewsUn adolescent azilant a injunghiat mortal o angajata a unui centru de...

Un adolescent azilant a injunghiat mortal o angajata a unui centru de refugiati

Alexandra Mezher avea 22 de ani si urma o cariera in psihologie

Un solicitant de azil, minor, a fost aresatat, luni, in Suedia urmand sa fie cercetat pentru omor cu arma alba. Victima este o angajata a unui centru de primire a refugiatilor unde tanarul era cazat.

Alexandra Mezher avea 22 de ani si urma o cariera in psihologie

Potrivit informatiilor aparute in mass-media, victima, Alexandra Mezher, avea 22 de ani si a fost ucisa cu mai multe lovituri de cutit in timp ce se afla la serviciu, la centrul de primire a refugiatilor din Molndal, in apropiere de Goteborg (sud-vest). Alexandra a fost transportata la spital insa nu a mai supravietuit. Politia nu a oferit amanunte cu privire la mobilul crimei insa a anuntat ca o persoana a fost arestata in legatura cu aceasta. Anchetatorii l-au desemnat ca suspect pe un rezident al acestui centru destinat adolescentilor, avand varsta cuprinsa intre 14 si 17 ani dar nu au oferit date cu privire la identitatea sau nationalitatea sa. ”Acest tip de interventie devine din ce in ce mai comuna, suntem confruntati cu din ce in ce mai multe incidente de acest gen”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Thomas Fuxborg. Acest nou incident intervine dupa ce politia nationala a reclamat guvernului suplimentarea efectivelor cu 4.100 de persoane necesara pentru a combate amenintarea terorista, conducerea emigrantilor ilegali la frontiere sau asigurarea ordinii in centrele pentru refugiati. Potrivit directorului politiei nationale, Dan Eliasson, sosirea solicitantilor de azil in proportii neasteptat de mari (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in toata tara. ”Suntem nevoiti sa raspundem la numeroase cazuri de tulburare a ordinii publice in centrele pentru solicitanti de azil. In unele cazuri, aceasta ocupa resurse politienesti considerabile astfel incat nu putem raspunde uneori eficient in alte domenii”, a explicat Eliasson. La 1 ianuarie, Oficiul national pentru migratie a gazduit 101.000 de solicitanti de azil, 1% din populatia Suediei.

Mama victimei: Era totul pentru mine, era ingerul meu

Alexandra Mezher, de origine libaneza, locuia impreuna cu parintii ei (Boutros si Chimene Mezher) si fratele ei mai mic in Boras, la 40 de mile de Molndal. Mama Alexandrei a declarat, sub stare de soc, pentru Goteborg Posten: ”Nu era numai fiica mea, era ingerul meu, era totul pentru mine, a fost un om corect si uman, atat de multi o iubeau”. Potrivit presei suedeze, Alexandra se afla in centru impreuna cu zece minori nesupravegheati, care sosisera in Suedia fara parinti,  insa politia nu a indicat vreo pista terorista. In ciuda regulamentelor care impun lucrul in perechi, se pare ca Alexandra lucrase in schimbul de noapte singura. Alexandra Mezher era angajata la centrul din Molndal de cateva luni. Politia suedeza i-a laudat pe adolescentii din centrul respectiv pentru ca l-au imobilizat pe presupusul criminal, relateaza The Guardian. ”Este lesne sa fii ranit in astfel de situatii”, a declarat pentru Expressen un purtator de cuvant al politiei, Peter Adlersson. Incidentul intervine si in mijlocul tensiunilor crescande cu privire la diverse plangeri depuse de tinere fete care au reclamat mai multe agresiuni sexuale savarsite de solicitanti de azil la o piscina din Stokholm. Potrivit Agentiei Suedeze pentru Migratie, numarul incidentelor violente in centrele pentru solicitantii de azil a fost mai mult decat dublu in 2015 fata de 2014. In acelasi timp, numarul incendiilor criminale vizand aceste centre a crescut, cu cel putin 24 de unitati de acest tip facute scrum sau distruse , anul trecut.

author avatar
Tudor Borcea
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger