AcasăNewsUn „veto” care va schimba lumea

Un „veto” care va schimba lumea

Trupele israeliene din nordul Fasiei Gaza asteapta startul sa intre peste palestinieni, in caz ca acestia vor navali peste coloniile evreiesti

Anuntul SUA ca-si va utiliza dreptul de veto impotriva demersului privind recunoasterea statului Palestina, dupa ce Obama se declarase pentru, incita spiritele.

Trupele israeliene din nordul Fasiei Gaza asteapta startul sa intre peste palestinieni, in caz ca acestia vor navali peste coloniile evreiesti

SUA se declara „in forma”, dupa ce a reluat relatiile de prietenie cu Arabia Saudita. Acestea fusesera grav deteriorate de pozitia administratiei americane  fata de fostii aliati detronati de „primavara araba”. Comunicatul vine dupa ce ambasadorul Arabiei Saudite la Washington, Printul Turki al-Faisal, declarase ca daca SUA isi va utiliza dreptul de veto impotriva recunoasterii la ONU a statului Palestina, de la 23 septembrie, va termina cu orice cooperare intr-o zona mai ampla, ce cuprinde si Irakul, Afganistanul, Yemenul si alte strategii din Golf, adica acea zona ce musteste de petrol si gaze. Presa americana a titrat atunci „un veto care va schimba lumea”.

Israelienii comasaseaza trupe

La randul lor, palestinienii si-au trecut in reclama cuvintele lui Barack Obama pe cand acesta se declara in favoarea statului Palestina cu frontierele din 1967. Presedintele palestinian Mahmoud Abbas da asigurari ca orice mars al palestinienilor de bucurie pentru recunoasterea statului va fi pasnic. Totusi, israelienii au intarit trupele in nordul Fasiei Gaza cu inca 1.500 de rezervisti, in caz ca-i ia „valul” si se vor indrepta spre coloniile evreiesti din teritoriile ocupate. La care Israelul nu vrea sa renunte! Mai mult, gruparea Israel’s Peace Now a anuntat ca la sfarsitul saptamanii trecute colonistii evrei au mai confiscat 100 de hectare de pamant palestinian in nordul Fasiei Gaza.

Turcii, gata de bataie cu grecii si israelienii

Turcii au iesit in larg si in aer, gata de bataie cu Israelul si grecii. Marul discordiei este o platforma petroliera cipriota, protejata de nave israeliene si cipriote. Platforma, apartinand firmei Noble Energy, cu baza in Houston, prospecteaza apele din zona restrictionata exploatarilor, in cautare de petrol si gaze. La 4 septembrie, Israelul a semnat in secret un acord de colaborare in domeniul Apararii cu Grecia si Cipru, dupa ruperea relatiilor cu Turcia. Iar Turcia s-a aliat cu Republica Turca din Nordul Ciprului!

author avatar
Adina Mutar
277 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger