AcasăNewsParteneriat Consiliul Județean Ilfov - Liga Profesionistă de Fotbal: Umple golul din...

Parteneriat Consiliul Județean Ilfov – Liga Profesionistă de Fotbal: Umple golul din viaţa ta! 

Umple golul din viaţa ta! 

Pentru a facilita adopția câinilor fără stăpâni, Consiliul Judeţean Ilfov a adoptat un protocol de cooperare cu Liga Profesionistă de Fotbal. Parteneriatul are numele ,,Umple golul din viaţa ta”. Ce presupune acest parteneriat?

Consiliul Judeţean Ilfov va duce la meciurile din Liga 1 câini adoptabili din adăposturile din Ilfov. Potrivit protocolului, Biroul Protecţia Animalelor din cadrul aparatului de specialitate al CJ Ilfov va duce la stadion câini din adăposturile publice de pe raza judeţului, la meciurile oficiale din Liga I organizate de Liga Profesionistă de Fotbal. Câinii ar urma să intre în teren însoţiţi de jucători, înainte de startul partidelor. De asemenea, Biroul Protecţia Animalelor se va asigura că toţi câinii incluşi în proiect sunt sociabili, deparazitaţi şi vaccinaţi antirabic.

“Locul animalelor nu e pe străzi, locul animalelor nu e în adăposturi. Scopul acestui proiect este încurajarea adopției. (…) Mulțumesc Liga Profesionistă de Fotbal pentru sprijin și deschidere!” a declarat Hubert Thuma, președintele Consiliul Județean Ilfov.

În ceea ce privește meciurile oficiale în cadrul cărora se va desfășura proiectul, această decizie va fi luată de Liga Profesionistă de Fotbal. Timpul petrecut pe teren de către patrupezi nu va depăşi cinci minute.

Potrivit referatului de aprobare, din cauza numărului redus de personal, a fondurilor insuficiente şi a lipsei de spaţiu adecvat, adăposturile de pe raza judeţului Ilfov se văd în imposibilitatea asigurării îngrijirii continue a tuturor câinilor plasaţi în adăpost. Cauza efectivului numeros de câini fără stăpân este abandonul constant al puilor sau adulţilor nedoriţi. Protocolul urmează să fie semnat săptămâna viitoare. Acest proiect este o premieră în România şi este realizat de Biroul Protecţia Animalelor din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov.

După cum precizam într-un material anterior, problema câinilor fără stăpân nu este una nouă și în ciuda eforturilor autorităților locale aceasta continuă să persiste, în zonele limitrofe ale Bucureștiului fiind abandonați zilnic zeci de câini. Pentru a combate această situație nefavorabilă, Consiliul Județean Ilfov a lansat de curând platforma ilfovadopta.ro. Mai multe informații despre acest site găsiți în articolul publicat pe site-ul National: https://www.national.ro/diverse/consiliul-judetean-ilfov-lanseaza-platforma-adoptailfov-ro-un-site-dedicat-adoptiilor-pentru-cainii-maidanezi-733222.html

Autoritățile din Ilfov spun că numărul patrupezilor fără stăpân crește de la o zi la alta iar, într-o perspectivă de câteva luni, fenomenul riscă să scape de sub control. În România, rata de adopție este extrem de scăzută, doar 10% din animalele fără străpân ajungând să fie adoptate. Pe de altă parte, rata abandonului este una extrem de ridicată, situație agravată și de faptul că majoritatea proprietarilor de animale de companie nu optează pentru sterilizare.

“Soluția nu este eutanasierea, soluția este sterilizarea și adopția. Noi dorim să construim un adăpost modern în Ilfov și dorim, împreună cu Primăria Capitalei, cu Bucureștiul să începem sterilizarea tuturor câinilor din curțile oamenilor.” a adăugat Hubert Thuma, președintele Consiliul Județean Ilfov.

În momentul actual, România este situată pe locul 2 în Europa și locul 10 în lume în ceea ce privește câinii fără stăpân, pe teritoriul țării înregistrându-se peste 4 milioane de patrupezi abandonați.

author avatar
Andrei Coman
368 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger