AcasăNewsUmilință peste limite la Spitalul Județean din Baia Mare. Proaspătă mămică, dată...

Umilință peste limite la Spitalul Județean din Baia Mare. Proaspătă mămică, dată afată în halat și șlapi

Umilință peste limite la Spitalul Județean din Baia Mare. Proaspătă mămică, dată afată în halat și șlapiUmilință peste limite la Spitalul Județean din Baia Mare. Proaspătă mămică, dată afată în halat și șlapi/ Sursa FOTO: facebook.com

Umilință fără margini la Spitalul Județean din Baia Mare. O proaspătă mămică a fost externată doar în halat și șlapi după ce a născut. Femeia a mers 120 de kilometri într-o cămașă de noapte cu bebelușul în brațe.

Motivul pentru care s-a ajuns în situația șocantă este revoltător: personalul medical a externat-o pe pacientă la o oră după ce s-a terminat programul de la garderobă, așa că proaspăta mămică nu a avut încotro decât să plece cu ce avea pe ea.

Scuza conducerii: „Nu avem personal”

Managerul spitalului și-a cerut scuze față de pacientă și a spus că se confruntă cu lipsa personalului.

Femeia a fost internată 3 zile în spital și a născut o fetiță de nota zece, perfect sănătoasă. Micuța a avut nevoie de o ultimă investigație medicală, motiv pentru care externarea s-a făcut mai târziu de ora 15:00, momentul la care garderoba se închide, potrivit Realitatea.

Nimeni nu i-a spus femeii să își ia hainele din timp și nici nu au internat-o o zi în plus, așa că a trebuit să plece prin frig, în cămașa de noapte, halat și șlapi.

Femeia a declarat că s-a simțit umilită pentru că a fost dată afară „precum un câine” și a fost nevoită să plece în „chiloți și șlapidin Baia Mare până în Vișeu de Sus, pe o distanță de 120 de kilometri.

A doua zi, soțul acesteia s-a dus la spital să recupereze hainele, iar conducerea și-a cerut scuze pentru situația creată.

Managerul spitalului a dat vina pe lipsa de personal și spune că nu se pot face angajări din cauza posturilor blocate. Din acest motiv externările se fac până în ora 12.00, de regulă.

author avatar
Mihail Ioan