AcasăNewsUmbra lui Sarbu la TVR. La SRR, nimic nu se misca

Umbra lui Sarbu la TVR. La SRR, nimic nu se misca

Dupa ce i s-a dat un buget cum nu s-a mai vazut in Pangratti de pe vremea lui Adrian Nastase, era firesc sa vina si ziua platii. Ca un trasnet, Comisiile de cultura ale Parlamentului au izbit in TVR. Urmari: Raportul pe anul trecut este aruncat la gunoi si Irinei Radu i se trage fotoliul de sub dos. La SRR, Georgica Severin incepe sa prinda radacini.

TVR a fost si este o citadela cam ruinata, dar pe capul careia toate partidele se bat ca si cum ar fi Sfantul Graal. Victoria PSD a adus TVR un buget cum nu mai putea spera in veci. Dar, pentru sefii cei mari, cadoul acesta este unul otravit, caci vine si vremea platii acelei bunavointe interesate.

Umbra lui Sarbu bantuie inca mintile in Parlament

Visul de marire al TVR catre culmile ProTV este girat de secretara marelui ganditor Adrian Sarbu La SRR este cum am stabilit

Cand vine vorba de televiziune, politicianul de rand, ala preocupat de contul propriu si de cat mai multe zile libere, raspunde automat, ca hipnotizat: Sarbu, Adrian Sarbu. Caci, modelul televiziunii de success nu poate fi decat ProTV. Desigur, ei trec cu vederea ca un post national, de stat, are, in toata Europa, cu totul alte prioritati decat ale canalelor comerciale. Dar, cum sa nu tii minte de Sarbu, cel care a filmat Revolutia chiar din cartierul sau general? Prin urmare, Irina Radu s-a dovedit a nu veni la inaltimea exigentilor parlamentari, si a fost inlocuita, interimar, cu vechea secretara a zeului Sarbu, Doina Gradea.

Cine e Gradea

Gradea, a absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, si a ajuns sa lucreze pentru Mediafax, ca reporter, in anul 1992, la recomandarea prietenul lui Sarbu, Andrei Boncea. Un an mai tarziu, a devenit editorul general adjunct al agentiei de stiri, ca orice geniu in materie.  Doi ani mai tarziu, aceasta devenea secretar general de redactie la Canalul de Stiri – cel care urma sa devina Pro TV. Deja evolutia era previzibila. Din 1995 a fost asistenta personala a lui Adrian Sarbu, dupa care, in 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro si pe canalele Pro TV . Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV International, pana in 2014, cand, in lipsa de Sarbu, Doina a fost concediata de la conducerea postului, masura pe care a contestat-o in instanta. Gradea a pierdut, insa, procesul definitiv. Pentru ca daca stai degeaba, nu-ti plateste nimeni facturile, in 2016, Gradea incepe, ca si consilier,  colaborarea cu Stirile TVR. Dupa care o baga PSD-ul in CA-ul televiziunii. Ca e fata buna.  Acu’, e PDG la o institutie de stat. Sa te tii performanta, cu Patraru pe post de clovn obositor pana la sinuciderea in masa…

 Marile sperante

Si ce se spera, in Parlament? Iaca: „Asteptarile noastre nu sunt deloc mici. Ne dorim ca Televiziunea Romana sa revina acolo unde i-a fost locul, la o audienta rezonabila. (…) Am speranta ca mandatul dvs. de interimar va duce TVR-ul pe un fagas de normalitate“, a tunat Radu Preda, presedintele Comisiei de cultura din Senat. Acum, fie vorba intre noi, depinde cat de mult de inapoi vreti s-o dati. Va garantez ca audienta mai mare decat atunci cand TVR transmitea numai doua ore pe seara nu mai prinde postul asta niciodata.  Bineinteles ca bulgarii o bateau de-o uscau, dar aia erau in alta tara. Pe de alta parte, presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a aratat caDoina Gradea este o profesionista, iar aceasta va trebui sa stopeze, printre altele, pierderile financiare cu care se confrunta institutia. Acum e atunci, Doino (fara “fa”), acu sa vedem cata contabilitate ai invatat la poalele  lui Sarbu.

La SRR, treaba-i plata

Dar, uite ca ne luaram cu vorba, si am uitat sa punctam prelungirea cu inca sase luni a lui Georgica Severin la sefia SRR. Asta nu ca ar merge struna sub domnia lui, ci pentru ca s-a obisnuit intelectualul cu moliciunea fotoliului din capul radiodifuziunii. Multe succesuri, Jiji!

author avatar
Catalin Dumitrescu
952 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger