AcasăNewsULUITOR! Semnul că România mai are puţin şi va fi inclusă în...

ULUITOR! Semnul că România mai are puţin şi va fi inclusă în spaţiul Schengen. Ce s-a întâmplat vineri?

Schengen RomaniaULUITOR! Semnul că România mai are puţin şi va fi inclusă în spaţiul Schengen. Ce s-a întâmplat vineri?

România, dar şi vecina Bulgaria, au primit, vineri, o veste foarte bună. De luna viitoare, cele două țări vor avea acces pentru citire la Sistemul de informații privind vizele.

Comisia Europeană a adoptat vineri o decizie prin care stabilește că, începând din iulie 2021, Bulgaria și România vor avea acces numai pentru citire la Sistemul de informații privind vizele, baza de date care conectează polițiștii de frontieră de la frontierele externe ale UE cu consulatele statelor membre din întreaga lume.

Ce înseamnă acest acces la baza de date?

Accesul numai pentru citire înseamnă că aceste state membre vor putea să acceseze informații care există deja în sistem și nu vor putea să introducă informații noi.

Noutatea survine după ce ambele țări au finalizat cu succes o serie de teste tehnice necesare pentru conectarea la sistem. Accesul la Sistemul de informații privind vizele înseamnă că Bulgaria și România vor putea vedea istoricul în materie de vize al unui solicitant, ceea ce le va facilita prelucrarea cererilor de viză.

Acest acces le va mai permite poliţiştilor să verifice valabilitatea și autenticitatea vizelor Schengen eliberate de alte state membre prin comparație cu datele stocate în Sistemul de informații privind vizele, contribuind la prevenirea fraudei și la combaterea criminalității grave și a terorismului, sporind astfel securitatea în UE.

România şi Bulgaria n-au acces deplin

Accesul deplin la Sistemul de informații privind vizele va deveni posibil odată ce Bulgaria și România vor fi pe deplin integrate în spațiul Schengen.

Noua strategie cu privire la spațiul Schengen propune statelor membre să accepte aderarea la spațiul de liberă circulație a țărilor membre ale Uniunii care nu fac încă parte din Schengen: România, Bulgaria, Croația, Cipru și Irlanda.

Spațiul Schengen include 26 de țări, inclusiv patru care nu sunt membre EU: Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein, în timp ce cinci state membre nu au fost încă incluse în zona de liberă circulație.

author avatar
Andrei Ștefan
747 afisari

3 COMENTARII

  1. Ma băiatule, ce tot consumi? Ca titlurile tale sunt haioase tare. Eu zic sa lași drogurile si sa pui mana pe carte daca vrei sa fi ziarist, nu o vrăjeala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger