AcasăNewsUltrasunetele, contraceptive pentru barbati!

Ultrasunetele, contraceptive pentru barbati!

Ultrasunetele ar putea deveni o masura contraceptiva eficienta pentru barbati, potrivit unui studiu publicat de curand in Statele Unite, ai carui autori au reusit sa distruga cu ajutorul acestor vibratii mecanice spermatozoizii soarecilor de laborator.

Cercetatorii de la Universitatea Carolina de Nord considera ca experimentul realizat pe soareci ar putea fi aplicat si pe oameni, potrivit acestui studiu, publicat in revista Reproductive Biology and Endocrinology. Oamenii de stiinta de la universitatea americana, coordonati de James Tsuruta, au aplicat asupra testiculelor soarecilor testati fluxuri de ultrasunete de 3 megahertzi. O solutie salina incalzita la temperatura de 37 grade Celsius asigura legatura dintre testiculele soarecilor si emitatorul de ultrasunete, cu scopul de a asigura conductivitatea vibratiilor emise.

Dupa doua sedinte de cate 15 minute, realizate intr-un interval de 48 de ore, cercetatorii au reusit sa reduca la zero numarul spermatozoizilor viabili ai soarecilor participanti la experiment. La fiecare ejaculare, un barbat elibereaza in medie 39 de milioane de spermatozoizi. Daca numarul este mai mic de 15 milioane, concentratia spermatozoizilor din sperma umana este considerata ca fiind scazuta.

„Spre deosebire de oameni, soarecii raman fertili chiar si cu o concentratie foarte scazuta de spermatozoizi”, a explicat medicul Tsuruta. „Insa tratamentul nostru non-invaziv cu ultrasunete a redus rezerverele de spermatozoizi la soareci la un nivel foarte scazut fata de cel existent in mod obisnuit la barbati”, a adaugat acelasi cercetator.

Autorii studiului afirma ca va fi nevoie de studii suplimentare pentru a determina perioada de timp cat dureaza efectul contraceptiv al acestei metode si daca realizarea unor sedinte repetate cu ultrasunete afecteaza starea de sanatate generala a pacientilor.

author avatar
Ciprian Purice
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger