AcasăNewsUltimul SMS al teroristului din Nisa: ”Ada mai multe arme”

Ultimul SMS al teroristului din Nisa: ”Ada mai multe arme”

Ploaia de gloante a politistilor nu a reusit să-l opreasca la timp pe Mohamed Bouhlel. Anchetatorii caută eventuali complici

La cateva ore inainte sa-si lanseze camionul ucigas, Mohamed Lahouaiej Bouhlel le-a telefonat apropiatilor si a trimis o fotografie de a sa in mijlocul multimii, in care parea ”foarte fericit”, a declarat fratele sau. Totodata, Bouhlel se felicita pentru ca a facut rost de arme.

Ploaia de gloante a politistilor nu a reusit să-l opreasca la timp pe Mohamed Bouhlel. Anchetatorii caută eventuali complici

Mohamed Bouhle

Tunisianul de 31 de ani, autorul atacului de la Nisa, soldat cu 84 de morti, le telefonase apropiatilor in dupa amiaza zilei fatidice. ”Mi-a zis ca se afla la Nisa cu niste prieteni europeni pentru a sarbatori Ziua Nationala”, a declarat fratele sau, Jabeur, care a indicat ca Mohamed a trimis si o fotografie in care aparea ”foarte multumit si vesel, radea…”. Mohamed inspectase locul masacrului, la volanul camionului sau, in 12 si 13 iulie, inaintea carnagiului din 14 iulie, a indicat ieri o sursa apropiata anchetatorilor francezi. Potrivit sursei citate, cu trei sferturi de ora inaintea atacului, el a trimis un SMS unui complice, in care-i cerea: ”Adu mai multe arme, adu-le in cinci la C.” Cu putin timp inainte de a comite masacrul, tunisianul a trimis un alt SMS in care se felicita pentru ca reusit sa achizitioneze un pistol de calibrul 7,65 mm, arma cu care a tras asupra politistilor in timp ce conducea camionul. Ieri, anchetatorii au arestat doi cetateni albanezi care i-au furnizat lui Mohamed aceasta arma, insa nu direct, ci printr-un intermediar, si el arestat. Necunoscut serviciilor de informatii,  Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a fost descris de vecini si apropiati ca un om violent, adept al sportului si fragil psihic. In august 2004, consultase un psihiatru la Msaken, oras aflat la 120 km de capitala Tunis, de unde era originar. ”Avea probleme de comportament fata de parintii sai, era foarte agresiv, a incercat de mai multe ori sa-si inchida parintii intr-o camera din locuinta”, a declarat psihiatrul Chemceddine Hamouda, care a adaugat ca Mohamed nu se simtea bine in pielea lui: ”Spunea: de ce sunt asa slab? Nu ma simt bine cu mine”. Atacul lui Mohamed Lahouaiej Bouhlel a fost revendicat de ISIS, care l-a prezentat ca un ”soldat al califatului” si care a amenintat cu noi atentate in statele ”cruciate”.

Romanca disparuta dupa masacrul de la Nisa, gasita pe un pat de spital

Mama minorului roman de 7 ani ranit in atentatul de la Nisa, disparut dupa tragedie si identificat intr-un tarziu de bunica sa, intr-un spital, a fost gasita si ea. Grav ranita la randul ei, dar in stare stabila conform medicilor care o ingrijesc, romanca este si ea internata intr-un spital. Impulsionate de reprezentantii MAE roman, autoritatile franceze il cauta in continuare pe tatal baiatului, despre care nu se stie nimic de la atentatul de joi seara, cautare la care participa si rudele din Romania. Asta in conditiile in care mai exista peste douazeci de victime decedate neidentificate inca. Daca relatarile medicilor referitoare la mama au fost extrem de zgarcite – ”Este intr-o stare grava dar stabila”, despre copil se stie ca este lovit la cap si are o tija intr-un picior, plus cateva rani mai usoare.

author avatar
Tudor Borcea
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger