AcasăNewsUltimele vești despre Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Piatra...

Ultimele vești despre Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț

Catalin DenciuCătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț, declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia

Medicul Cătălin Denciu a ajuns în atenția publică după incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Acesta a sărit în foc să îşi salveze pacienţii, dar cuurajul l-ar fi putut ucide!

Din fericire, medicii belgieni l-au salvat, iar Cătălin Denciu poate spune că s-a născut a doua oară. Medicul erou de la Piatra Neamț a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia, unde el se află acum sub tratament, a anunţat miercuri directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

„Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l Eroul Anului 2020. Am stat de vorbă personal cu dl. colonel care răspunde de spitalul acela din Belgia”, a declarat Hans Kluge.

Kluge a participat, miercuri, la Palatul Cotroceni, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment orgnizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.

10 morți în incendiul de la Piatra Neamț

Un incendiu violent a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit, iar medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Secția acestui spital nu avea avize de la DSP, hidranții nu funcționau, sistemul de ventilație era inexistent, instalația electrică era din anii 70 și electricienii angajați nu aveau avize de la Autoritatea pentru Reglementare în Energie.

author avatar
Andrei Ștefan
235 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger