AcasăNewsUltimele reglementari pentru obtinerea cartii de identitate a masinilor noi

Ultimele reglementari pentru obtinerea cartii de identitate a masinilor noi

Masinile nu vor putea fi inmatriculate fara certificat de conformitate

Cetatenii si firmele care vor sa achizitioneze autovehicule noi, aflate la prima inmatriculare, au obligatia sa prezinte la RAR si un certificat de conformitate.

Masinile nu vor putea fi inmatriculate fara certificat de conformitate

Reprezentantii Registrului Auto Roman (RAR) atrag atentia ca, din 2013, persoanele fizice si juridice care doresc sa inmatriculeze un autovehicul nou nu vor putea  obtine cartea de identitate a masinii, daca nu vor prezenta certificatul de conformitate al vehiculului, in original.

Raspunderea comerciantilor

Toate persoanele care vor cumpara autoturisme trebuie sa solicite comerciantului certificatul mentionat, dealer-ul avand obligatia sa-l elibereze pe loc. Certificatul de conformitate are rolul de a atesta ca vehiculul este conform cu prevederile legislative in vigoare.  Inmatricularea autovehiculelor nu poate fi efectuata in absenta acestui certificat. Comerciantii trebuie sa elibereze aceste certificatele pentru toate vehiculele care detin omologare CE. In caz contrar, se fac responsabili de eventualele probleme cauzate cumparatorilor.

Obligatii si exceptii

Prezentarea la RAR a certificatului de conformitate CE in original este necesara pentru toate vehiculele noi (autovehicule, remorci, autovehicule cu doua sau trei roti, cvadricicluri, tractoare agricole sau forestiere). Pentru o perioada limitata vor fi exceptate de la aceasta obligatie  autovehiculele de transport marfa sau persoane si remorci cu caracteristici speciale, sau vehicule care nu au fost omologate comunitar (cum ar fi unele vehicule care provin din afara UE sau care au fost omologate la nivel national). Certificatul de conformitate este necesar si in cazul vehiculelor noi care detin omologare comunitara si care sunt achizitionate individual din alte state.

author avatar
Arpad Dobre
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger