AcasăNewsUltimele pregătiri pentru începerea noului an școlar. Monica Anisie: „80% din unităţile...

Ultimele pregătiri pentru începerea noului an școlar. Monica Anisie: „80% din unităţile de învăţământ sunt pregătite”

Doar și pentru ministrul Anisie Guvernul ar trebui să cadă

Ministrul Educației, Monica Anisie a afirmat, sâmbătă, la postul B1 TV, că 80% dintre unitățile de învățământ sunt gata să-i primească pe elevi și profesori pentru începerea noului an școlar.

Potrivit ministrului Educației, aceste școli pot asigura materiale pentru combaterea combaterea îmbolnăvirii cu COVID-19.

În legătură cu propunerea ca elevii să vină fizic la școală pe data de 1 octombrie, Monica Anisie a spus că aceasta a venit din partea premierului Ludovic Orban, care, la rândul său a primit propuneri din partea celor implicați.

„Din raportările pe care le-am primit la Ministerul Educaţiei, aproximativ 80% din unităţile de învăţământ sunt pregătite, adică au aceste resurse. Este un proces continuu. Noi la momentul acesta, ieri la ora 13:00, când am avut videoconferinţa cu inspectori şcolari generali, aceştia asta au prezentat, că 80% dintre şcoli sunt pregătite cu tot ce le trebuie din punctul de vedere al resurselor şi materialelor pentru combaterea îmbolnăvirii”, a declarat Monica Anisie sâmbătă, la B1 TV.

„Putem începe în sistem online”

Precizarea pe care  făcut-o premierul ieri este una venită din propunerile pe care le-am primit la Ministerul Educaţiei, la Guvern în această perioadă. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să fim sinceri, că sunt şi părinţi îngrijoraţi care consideră că ar trebui să amânăm deschiderea anului şcolar. (…) există documentul prin care începerea anului şcolar este prevăzută în 14 septembrie, a fost aprobat, Ordinul comun dintre ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţii şi în acel ordin este prevăzut şi un calendar (…) în funcţie de situaţia epidemiologică dar şi de specificul şcolii Consiliile de Administraţie din fiecare unitate de învăţământ fac o propunere către Inspectoratul Şcolar şi apoi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sau în Comitetul municipiului Bucureşti se ia o decizie. Acolo unde situaţia epidemiologică este gravă, putem începe în sistem online” a precizat Anisie.

author avatar
Eli Dan Davidescu
77 afisari

3 COMENTARII

  1. Timp ce celelalte 900 de scoli trebuie sa combine haznaua cu semnalul fara măcar un pepsiglas .

  2. Disperatoooooooooooooooo la Balaceanca cu tineeeeeeeeeeeeee! ,,,,Neomarxistoooooooooooooo la balaceanca !…vai de capul tau de dementaaaaaaaaaa!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger