AcasăNewsUltimele ore ale unor chinezoaice inainte de executie

Ultimele ore ale unor chinezoaice inainte de executie

Patru chinezoaice au fost “eroinele” unui fotoreportaj despre cum isi petrec ultimele clipe condamnatele la moarte. Dar, pentru ca era impresionant, reportajul a fost interzis.

Xiuling si Qingxiu, jucand carti cu alte detinute (in uniforme albastre)

Regimul comunist chinez  nici nu sta la discutie in privinta pedepsei cu moartea, desi este adesea criticat la nivel international, mai ales pentru ca pedeapsa cu moartea se da si pentru coruptie, trafic de droguri. Pentru a da o lectie aspra infractorilor, regimul chinez a permis, la 24 iunie 2003,  unui fotograf sa faca un reportaj in Centrul 1 de Detentie pentru femei, din Wuhan, acolo unde se afla condamnatele la moarte. “Eroinele” au fost Ma Qingxiu, Li Juhua, Dai Donggui si He Xiuling, toate urmand sa fie executate pentru trafic cu droguri, cea mai tanara, Xiuling, avand 25 de ani.

N-au cersit indurare

Donggui isi aranjeaza hainele in care va muri

Insa, niciuna nu s-a comportat cum ar fi vrut autoritatile. Niciuna n-a plans, n-a implorat indurare. S-au resemnat in fata soartei. Pentru ca fotoreportajul sa nu starneasca  simpatie pentru condamnate, a fost interzis. Abia acum, fotografiile cu femeile care mai aveau cateva ore pana sa fie executate au aparut la Phoenix TV, din Hong Kong.

Juhua isi dicteaza testamentul

A doua zi dimineata, la ora 7:00, femeile au fost duse in perimetrul pentru executii, unde au fost ucise cu un glont in ceafa, alaturi de alti 16 condamnati.

Xiuling a fost singura care nu si-a putut infrana lacrimile
La ora 7 dimineata, 16 detinuti au fost executati prin impuscare
author avatar
Adina Mutar
732 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger