AcasăNewsUltimele aplauze pentru Geo Costiniu. Actorul, inmormantat sambata (VIDEO)

Ultimele aplauze pentru Geo Costiniu. Actorul, inmormantat sambata (VIDEO)

Colegii de breasla, dar si spectatorii care l-au urmarit jucand, de-a lungul anilor, pe scena teatrului, au venit, sambata dimineata, la Odeon, in Capitala, pentru a-i aduce o floare si un ultim omagiu cunoscutului actor, care s-a stins la inceputul acestei saptamani. Au aplaudat, indurerati, in momentul in care sicriul a parasit foaierul unitatii de cultura.

Cortegiul funerar a ajuns apoi la cimitirul Bellu, unde Geo Costiniu va odihni intru vecie. Actorul, care, de-a lungul carierei, a jucat atat in piese de teatru, cat si in filme, a murit la inceputul acestei saptamani, la 63 de ani.

Vestea ca artistul, pe care multi l-au comparat cu faimosul si sarmantul Alain Delon, s-a stins i-a intristat pe colegii actori, dar si pe iubitorii de teatru, oameni care s-au aflat in sala pentru a-l vedea jucand pe scena Teatrului Odeon. „Un Fat Frumos risipitor a plecat sa-si intalneasca prietenii in Campiile Elizee. Talentatul, frumosul, rasfatatul nostru coleg GEO COSTINIU a plecat pentru – cum spunea poetul – „a se odihni putin”, acolo unde il asteapta floarea teatrului romanesc.  Colegii din Teatrul Odeon ii vor pastra vesnic in memorie rasul, veselia si bunatatea sa”, suna mesajul transmis de colectivul de la Odeon.

Ce spunea regretatul Geo Costiniu, “Alain Delon al Romaniei”, despre comparatia cu faimosul actor! (VIDEO)

Printre actorii care au tinut sa-i aduca un ultim omagiu s-au numarat Dorina Lazar, Carmen Tanase, dar si Florin Zamfirescu. De altfel, ultimul spectacol in care a jucat Costiniu, pe scena Odeonului, a fost „Marchizul de Sade”, regizat de Beatrice Rancea. Geo Costiniu va ramane in memoria publicului si gratie rolurilor interpretate in filme precum „Septembrie”, „Neinvinsa-i dragostea” si  „Ora zero”.

[youtube]mtrypZ3243I[/youtube]

[youtube]C9n4cTJ1HNM[/youtube]

[youtube]tppd6XzN3RY[/youtube]

Sursa foto: cinemagia.ro

585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger