AcasăNewsUltima romanca se va naste dupa anul 3000. Apucam viitorul mileniu?

Ultima romanca se va naste dupa anul 3000. Apucam viitorul mileniu?

Populatia Romaniei va disparea pana in jurul anului 3200, cea din Hong Kong nu va apuca anul 2.800, iar populatiile din Germania, Spania, Italia si Rusia nu vor vedea nici ele urmatorul mileniu, daca se mentine trendul descendent al ratei natalitatii in lume, conform publicatiei „The Economist”.

Potrivit unui material publicat in „The Economist”, multe femei din zonele prospere ale Asiei au intrat in „greva casatoriilor”, preferand sa ramana singure toata viata, decat sa se marite.

Acesta este unul dintre motivele pentru care ratele natalitatii in Asia au scazut, fenomenul extinzandu-se insa si in alte 83 de tari si teritorii din restul lumii.

Astfel, femeile nu vor avea suficiente fiice care sa le inlocuiasca, impiedicand cresterea ratelor natalitatii. De exemplu, in Hong Kong, 1.000 de femei dau nastere la numai 547 de fete, potrivit datelor din zilele noastre. Daca situatia nu s-ar schimba, aceste 547 de fiice vor fi urmate, la randul lor, de numai 299 de fete, si asa mai departe.

La aceasta rata a natalitatii, in 25 de generatii, populatia feminina a Hong-Kong-ului se va micsora de la 3,75 de milioane la una. Avand in vedere ca varsta medie a mamelor care nasc in Hong Kong este de 31,4 ani, este de asteptat ca ultima femeie sa se nasca in anul 2798.

Mergand pe aceeasi logica, Japonia, Germania, Rusia, Italia si Spania nu vor vedea urmatorul mileniu . De asemenea, China, cu o istorie de cel putin 3.700 de ani, mai are doar 1.500 de ani, daca trendul prezent se mentine. The Economist ia in calcul rata natalitatii estimata de ONU pentru perioada 2010 – 2015.

763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger