AcasăNewsULTIMA ORĂ! Victorie COTAR: ASF plafonează prețurile RCA!

ULTIMA ORĂ! Victorie COTAR: ASF plafonează prețurile RCA!

Nicu Marcu (ASF)

Victorie COTAR și un anunț de real interes pentru șoferii din România!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avut inițiativa plafonării RCA, pentru protecția consumatorilor, a declarat președintele ASF, Nicu Marcu, pentru financialintelligence.ro. Cu tot cu vestea că un proiect de hotărâre de guvern a fost trimis către Ministerul Finanțelor, în privința unei plafonări pentru șase luni.

“În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.

Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului. Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”, a declarat Nicu Marcu.

Ștefănescu: Dacă nu era Nicu Marcu la ASF, City Insurance vindea polițe RCA neacoperite și acum

Vasile Ștefănescu, șeful COTAR

Totodată, și președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a reacționat pe marginea acestui subiect. “Cu sprijinul președintelui ASF Nicu Marcu și în urma demersurilor și discuțiilor purtate de către COTAR în care s-au prezentat dovezi și fapte din piață, ASF a luat această decizie pentru a veni în sprijinul celor peste 8,5 milioane de plătitori de polițe RCA.

Dacă nu era Nicu Marcu la ASF, City Insurance vindea polițe RCA neacoperite și acum”, a susținut Ștefănescu.

author avatar
Andrei Coman
2.087 afisari

6 COMENTARII

  1. In sfarsit o veste buna , dupa atatea scumpiri nejustificate , bravo COTAR si ASF pt masuri .

  2. Cum adica ramane la pretul de referinta ? Adica ramane la pretul actual ? Daca e asa, inseamna ca nu e nici o smecherie, doar praf in ochi…
    Trebuie micsorat mult pretul politelor. Iar cei care deja au platit, ar trebui sa primeasca diferenta inapoi!!!

  3. Nemernici si aia de la soc de asig si aia care stiu si ii lasa si dupa dau vina pe soferi , pe serrvice ca nu mai sunt rentabile cand ele fura pur si simplu!!

  4. Să plafoneze la prețul din 2019 părerea mea altfel tot japcă se numește și hoție pe față din partea statului Romăn

  5. I[pcrizie si JAF la drumul mare!! Le plafoneaza la pret mai mare decit acum!! Exact cum au facut si cu energia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger