AcasăNewsULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul...

ULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul tragediei: 7 morți

incendiu matei balsULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul tragediei: 7 morți

Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală a ajuns, duminică, la șapte.

Cea de-a șaptea victimă a tragediei de la „Matei Balș” este o femeie în vârstă de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spitalul unde a avut loc tragedia, scrie stiripesurse.ro.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, și prezenta comorbidități. Conform Ministerului Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A încetat din viață duminică dimineață

Trei persoane au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, la mult timp după intervenția echipelor de urgență.

Sâmbătă a fost confirmat al șaselea deces, unul dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului. Acesta era un bărbat de 70 de ani, intubat. Decesul său nu a fost cauzat de incendiu.

A treia zi de anchetă la „Matei Balș”

Cercetările în cazul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” continuă duminică. Criminaliștii s-au întors la locul tragediei, în timp ce la Serviciul Omoruri au loc noi audieri.

Cu o zi înainte, șase persoane – cadre medicale și rude ale pacienților – au fost audiate de anchetatori. Asistenta-șefă a admis că în saloane era frig, însă a negat că ar fi fost folosite instalații improvizate de încălzire.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului.

author avatar
Andreea Vlad
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger