AcasăNewsULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul...

ULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul tragediei: 7 morți

incendiu matei balsULTIMA ORĂ Un nou deces după incendiul de la „Matei Balș”. Bilanțul tragediei: 7 morți

Bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală a ajuns, duminică, la șapte.

Cea de-a șaptea victimă a tragediei de la „Matei Balș” este o femeie în vârstă de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spitalul unde a avut loc tragedia, scrie stiripesurse.ro.

Pacienta a fost diagnosticată cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2, dar stabilă, și prezenta comorbidități. Conform Ministerului Sănătății, imediat după incendiu, pacienta a fost mutată într-o sectie ATI a aceluiași spital.

Pacienta s-a decompensat relativ rapid și a fost intubată. A încetat din viață duminică dimineață

Trei persoane au murit carbonizate, a patra a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat, iar a cincea a fost găsită într-o toaletă a spitalului, la mult timp după intervenția echipelor de urgență.

Sâmbătă a fost confirmat al șaselea deces, unul dintre pacienții transferați la alt spital în urma incendiului. Acesta era un bărbat de 70 de ani, intubat. Decesul său nu a fost cauzat de incendiu.

A treia zi de anchetă la „Matei Balș”

Cercetările în cazul tragediei de la Institutul ”Matei Balș” continuă duminică. Criminaliștii s-au întors la locul tragediei, în timp ce la Serviciul Omoruri au loc noi audieri.

Cu o zi înainte, șase persoane – cadre medicale și rude ale pacienților – au fost audiate de anchetatori. Asistenta-șefă a admis că în saloane era frig, însă a negat că ar fi fost folosite instalații improvizate de încălzire.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul incendiului.

author avatar
Andreea Vlad