AcasăNewsULTIMA ORĂ Spitalul Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții non-COVID

ULTIMA ORĂ Spitalul Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții non-COVID

spitalul colentinaULTIMA ORĂ Spitalul Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții non-COVID

Spitalul Clinic Colentina din Capitală se redeschide și pentru pacienții non-COVID, la peste un an de când a fost desemnat spital suport Covid. Unitatea medicală va funcționa în regim mixt, anunță reprezentanții spitalului.

„În urma obținerii avizului temporar de funcționare în regim mixt eliberat de către DSPMB, vă informăm că în foarte scurt timp Spitalul Clinic Colentina își va deschide din nou porțile și pentru pacienții non-COVID”, potrivit unui comunicat.

Data exactă de redeschidere a spitalului în regim mixt (COVID și non-COVID) va fi anunțată public în cursul săptămânii viitoare, mai transmite Spitalul Colentina, potrivit Mediafax.

Funcționarea spitalului în regim mixt se va face cu respectarea circuitelor separate conform normelor în vigoare.

Spitalul Colentina a primit și pacienți nonCovid, timp de o lună

Începând din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a fost desemnat spital-suport COVID şi a funcţionat la capacitate maximă, cu paturi în regim de spitalizare continuă.

Spitalul a funcţionat în regim mixt (COVID şi non-COVID) doar pentru o lună, în septembrie 2020, perioadă în care a asigurat internarea şi tratamentul atât a pacienţilor COVID-19, cât şi celor non-COVID.

Din luna octombrie 2020, şi până în prezent, unitatea medicală funcţionează ca spital COVID-19, cu număr maxim de paturi pentru spitalizare continuă, destinat exclusiv tratării pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

În luna martie, spitalul a depus la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti o solicitare pentru obţinerea avizului temporar de funcţionare în regim mixt.

author avatar
Andreea Vlad
191 afisari

1 COMENTARIU

  1. le a venit si lor mintea pe sine ca mor oamenii cu zile platitori de asig de sanatate cu anii!!!!!!!!! inevitabil trebuie judecati toti decidentii care au facut genocid de dragul pandemiei!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger