AcasăNewsULTIMA ORĂ Șeful CE Oltenia, Daniel Burlan, demis, împreună cu Marius Negru

ULTIMA ORĂ Șeful CE Oltenia, Daniel Burlan, demis, împreună cu Marius Negru

daniel burlanULTIMA ORĂ Șeful CE Oltenia, Daniel Burlan, demis, împreună cu Marius Negru

Directorul Complexului Energetic Oltenia a fost demis la mai bine de o săptămână după tragedia de la Jilț Sud în urma căreia au murit 3 oameni.

Daniel Burlan și un membru al directoratului companiei au fost revocați din funcție la cererea ministrului Energiei.

Daniel Burlan rămâne în preaviz 20 de zile

Consiliul de Supraveghere CE Oltenia i-a revocat din funcție pe Daniel Burlan și Marius Negru. Cei doi se află în acest moment în preaviz pentru 20 de zile, scrie presa locală.

Chiar până când le expirau mandatele, adică până la 12 februarie, respectiv 13 februarie, data la care le încetează contractele.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut mai multe demisii luni dimineață, după ce a anunțat că a fost finalizat raportul corpului de control privind accidentul mortal de la cariera Jilț Sud. El a solicitat în mod expres eliberarea din funcție al lui Daniel Burlan.

A refuzat să demisioneze după accidentul de la mină

Daniel Burlan anunțase că nu va demisiona din funcție, așa cu a solicitat ministru Virgil Popescu. Burlan a anunțat că așteaptă să fie demis.

Mandatul acestuia expiră pe 12 februarie, adică în aproape trei săptămâni, însă ministrul Energiei a cerut demiterea sa după accidentul de la Jilț Sud, scrie pandurul.ro.

„Din presă am văzut și eu că domnul ministru a cerut să fim revocați, eu și ceilalți membri ai directoratului. Nu comentez, este decizia ministrului, dar pe logica asta ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere. A cerut revocarea noastră, este la dispoziție un termen să fim revocați din funcție. Încă nu am luat nicio decizie (n.red. – privind demisia), dar soluția de revocare este la dispoziția CS-ului”, a afirmat Daniel Burlan, citat de Gazeta de Sud.

Un accident grav s-a produs marți, 14 ianuarie, la Cariera Jilț Sud, după ce o tanchetă cu peste 20 de mineri s-a răsturnat pe un pod, iar trei au murit striviți și alți șapte au fost răniți.

author avatar
Andreea Vlad
271 afisari

6 COMENTARII

  1. Johannis îți aduci aminte de zisa ta, „a trebuit să moară oameni pentru … a-și da demisia”? Cam greu cu Popescu să-și dea demisia, așa că și Burlan nu s-a grăbit, ci așteaptă a fi demis. Știe el de ce!

  2. Burlane te kaka-si pe tine! Cel mai golan director general din câți au fost la a CEO . Aleluia!

  3. @ ,,Doctoratul lu’ Virgil Popescu, cadru didactic universitar, ? Printre parametrii stabiliți de Băsescu, ,,dottore”, ,,copy paste” , moguli și baroni locali, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger