Cauta

ULTIMA ORĂ Profesorii nu cedează: continuă greva. Ce așteaptă sindicaliștii de la Guvern

greva

ULTIMA ORĂ Profesorii au decis să oprească greva! La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

Greva profesorilor continuă și luni, 12 iunie. După discuțiile de la Guvern, din această dimineață, sindicatele au anunțat că profesorii nu se vor întoarce la catedră până când ultima ofertă a Guvernului nu va fi scrisă negru pe alb, prin ordonanță de urgență.

„Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate școlile. Ceea ce ni s-a oferit se cunoaște. Suplimentar, față de ce am obținut până acum, este vorba de o creștere medie a salariilor cu data de 1 iunie de 25%. De asemenea, acea primă anuală până în 2027 de 1.500 lei pentru personal didactic și 500 lei este noutatea pentru nedidactic. Și cam atât. Se știe că ultima ofertă a fost de a acorda de la 01/01/2024 45% din diferența dintre salariu din grilă și salariul la 31/12/2023, Guvernul a venit cu cinci procente suplimentar, adică la 50.”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, după discuțiile de la Palatul victoria, potrivit edupedu.ro.

Reprezentanții profesorilor s-au întâlnit duminică, 11 iunie, cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, de la ora 9.00. Ei au anunțat că vor oferi luni, 12 iunie, un răspuns final privind ultima oferă a guvernului întrucât profesorii vor să consulte documentul actului normativ.

Guvernul, ultimatum pentru profesori

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în debutul ședinței de guvern, că va pune în transparență decizională conținutul ordonanței de urgență cu ultima ofertă făcută profesorilor pentru a încheia greva.

„Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă pentru că este absolut o chestiune de responsabilitate față de sistemul de educație”, a declarat Nicolae Ciucă. El a precizat că va aștepta mâine răspunsul profesorilor, iar apoi guvernul se va reuni într-o nouă ședință pentru a adopta măsurile.

La această oră, guvernul se reunește în ședință pentru a finaliza actul normativ cu ultima ofertă înaintă profesorii, cât și ordonanța care prevede că probele orale ale examenului de bacalaureat nu se vor susține și vor fi echivalate cu notele din timpul liceului.

Ultimele stiri

  • Răzvan Lucescu – titlul de campion cu cel mai înalt grad de dificultate
  • Primarul Capitalei, Nicuşor Dan: „Am nenumărate lucruri pe care mi le reproşez” – VIDEO
  • Nicolae Ciucă îşi lansează cartea: Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic
  • Incident șocant la Parchetul Vaslui: o angajată ar fi dat foc unor documente şi ar fi încercat să se sinucidă
  • Ce acte trebuie să duci statului dacă vrei o pensie mai mare. Veste de la Simona Bucura-Oprescu
  • Ai grijă unde bei berea la mare! Poţi primi o amendă de 1.500 euro
  • Miron Cozma, audiat la PG: „Care Mineriadă? Toţi îl susţineţi pe Iliescu. Nu a existat Mineriadă”
  • Ayatollahul Iranului amenință: „Dacă avem și cea mai mică dovadă, vom reacționa dincolo de orice imaginație!” (VIDEO)
  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Exit mobile version