AcasăNewsULTIMA ORĂ Profesorii nu cedează: continuă greva. Ce așteaptă sindicaliștii de la...

ULTIMA ORĂ Profesorii nu cedează: continuă greva. Ce așteaptă sindicaliștii de la Guvern

grevaULTIMA ORĂ Profesorii au decis să oprească greva! La ce înțelegere au ajuns cu Guvernul

Greva profesorilor continuă și luni, 12 iunie. După discuțiile de la Guvern, din această dimineață, sindicatele au anunțat că profesorii nu se vor întoarce la catedră până când ultima ofertă a Guvernului nu va fi scrisă negru pe alb, prin ordonanță de urgență.

„Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate școlile. Ceea ce ni s-a oferit se cunoaște. Suplimentar, față de ce am obținut până acum, este vorba de o creștere medie a salariilor cu data de 1 iunie de 25%. De asemenea, acea primă anuală până în 2027 de 1.500 lei pentru personal didactic și 500 lei este noutatea pentru nedidactic. Și cam atât. Se știe că ultima ofertă a fost de a acorda de la 01/01/2024 45% din diferența dintre salariu din grilă și salariul la 31/12/2023, Guvernul a venit cu cinci procente suplimentar, adică la 50.”, a declarat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, după discuțiile de la Palatul victoria, potrivit edupedu.ro.

Reprezentanții profesorilor s-au întâlnit duminică, 11 iunie, cu premierul Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, de la ora 9.00. Ei au anunțat că vor oferi luni, 12 iunie, un răspuns final privind ultima oferă a guvernului întrucât profesorii vor să consulte documentul actului normativ.

Guvernul, ultimatum pentru profesori

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în debutul ședinței de guvern, că va pune în transparență decizională conținutul ordonanței de urgență cu ultima ofertă făcută profesorilor pentru a încheia greva.

„Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă pentru că este absolut o chestiune de responsabilitate față de sistemul de educație”, a declarat Nicolae Ciucă. El a precizat că va aștepta mâine răspunsul profesorilor, iar apoi guvernul se va reuni într-o nouă ședință pentru a adopta măsurile.

La această oră, guvernul se reunește în ședință pentru a finaliza actul normativ cu ultima ofertă înaintă profesorii, cât și ordonanța care prevede că probele orale ale examenului de bacalaureat nu se vor susține și vor fi echivalate cu notele din timpul liceului.

author avatar
Andreea Vlad
371 afisari

7 COMENTARII

  1. Performanțe, performanțe, performanțe….câți asa ziși profesori au luat medii de trecere la evaluări?…normal profesor analfabet, elev așijderea!…

    • Parlamentarii au mai găsit o metodă să-şi înmulțească veniturile. Într-o ședință online, organizată aproape ad-hoc, au votat în unanimitate majorarea sumei forfetare aferente fiecăruia cu 7.000 de lei, transmite observatornews.ro.

      Nu e o majorare propriu-zisă de salarii, ci o sumă pe care o au la dispoziție pentru a-și finanța activitatea lunară cu tot ce implică ea – de la cheltuielile de cazare, masă și pentru amenajarea biroului, la plata propriului site și a angajaților. Astfel, fiecare parlamentar ajunge să ne coste 35.000 de lei – sunt bani pe care aleșii ii pot cheltui după bunul plac, mai ales că potrivit legii 50% din suma forfetară nu trebuie justificată.

      Majorarea vine în contextul în care deja veniturile parlamentarilor erau la un nivel asemănător cu cel al statelor bogate din Europa. Deşi România este a două cea mai săracă ţară din UE. Lunar – sub formă de indemnizație și sume forfetare – un parlamentar din România dispune de circa 11.500 de euro. Mai mult decât un parlamentar britanic, de exemplu, care câştigă aproape 8.000 de euro.

      https://www.botosaninews.ro/559236/administratie/parlamentarii-si-au-majorat-sumele-forfetare-cu-1-500-de-euro/

  2. Nea Ciuca dar redevenţele stabilite pe ascuns cu OMV de ce le-ai secretizat? Ptr ca nu le-ai marit?Tradatorule! Sluga la austrieci.
    Acum nu ai bani?Ia de la OMV, ia de la Citu care a aruncat pe geam 1 miliard de euro, ia de la aia cu gazele, de la aia cu apa. Idiotule, cum mah sa platesc 10 lei pe tona de apa? O aduce francezul din Franta?
    Cum sa platesc 2 lei/kw/h? Cum mah umflatule?

  3. Astia din politica chiar nu înțeleg ce li se întâmplă, drumul în care au întrat e închis și fără întoarcere ,slugi la străini nu sunt doar ei,ei dau una mie euro pe zi la flanchistii nato si nu pot da la profesori niște măriri,doar ras și circ.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger