AcasăNewsULTIMA ORĂ. Nouă vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu cărbune,...

ULTIMA ORĂ. Nouă vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu cărbune, au deraiat. Anunțul CFR Călători: „Până la redeschiderea traficului feroviar…”

(sursa foto: ziarulunirea.ro)

Incident pe calea ferată, marți dimineață. Mai multe vagoane ale unui marfar, în care se afla o cantitate semnificativă de cărbune, au deraiat.

Mai exact, nouă vagoane ale unui tren de marfă, marfar care transporta de cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari, a informat CFR SA.

Trenul transporta peste 3000 de tone de cărbune

Despre garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), s-a mai anunțat că aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și că se deplasa pe relația Motru Est – Cernele. „Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni”, potrivit informării de la CFR SA.

Nu se știe exact ce a dus la deraierea vagoanelor marfarului, dar acest lucru se așteaptă să fie stabilit în urma unor verificări. „Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, conform aceleiași surse.

Călătorii, transbordaţi cu mijloace auto pe relaţia Racari – Coțofeni

A venit și o primă reacție de la nivelul CFR Călători, în urma apariției acestei situații neprevăzute, care a dus la întreruperea traficului feroviar în zonă. „Astăzi, 1 noiembrie 2022, CFR Călători informează că ciculația trenurilor pe relația Racari – Cotofeni este întreruptă din cauza deraierii unui tren care aparține unui operator de transport feroviar de marfă.

Până la redeschiderea traficului feroviar, călătorii din trenurile care tranzitează zona vor fi transbordaţi cu mijloace auto pe relaţia Racari – Cotofeni, staţii din care îşi vor putea continua călătoria cu celelalte trenuri aflate în circulaţie.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia”, a anunțat CFR Călători.

Mai mult, și CFR SA a precizat că „în ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni. Primele două autocare au preluat deja pasagerii din trenul R 2080”.

Conform aceleiași surse, măsura transbordării auto „va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune”.

author avatar
Andrei Coman
387 afisari

4 COMENTARII

  1. CFR a fost a 2 a armata a tarii !!!!!!!!!!!!,azi este fraf si pulbere , falimentata de CEFERISTII DIN CAPUL STRUCTURILOR REGIONALE SI CENTRALE.
    Se arunca mortaciunea de la structura infrastructura pe structura de revizie vagoane sau pe structura tractiune ,de la unul la altul se arunca vina, disciplina ,ordinea ,siguranta circulatiei are de suferit cel mai mult , ceea ce mai circula azi pe CFR sunt EPAVELE VAGOANELOR FACUTE ACUM 30-40 DE ANI SI LOCOMOTIVELE DECEDATEI ELECTROPUTERE.
    MATERIALUL RULANT ADUS SECOND HAND DE LA FIARE VECHI DIN STRAINATATE ESTE UN PERICOL REAL,IAR IRESPONSABILITATEA LA VARFUL CFR ESTE LA EA ACASA .

  2. Pai asa se intampla cand alearga astia cu trenul ca nebunii cu 25 de km la ora!!! Nu puteau si ei s-o lase mai moale.

  3. Parca într-un vagon se putea încărca 55 tone cărbune,pînă la 3100 lipsesc niște vagoane tovarăși …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger