AcasăNewsUPDATE Noi relaxări în România, discutate joi. Fără certificat verde la mall!...

UPDATE Noi relaxări în România, discutate joi. Fără certificat verde la mall! – DOCUMENT

certificatULTIMA ORĂ Noi relaxări în România, discutate joi. Fără certificat verde la mall!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență dezbate joi o propunere care ar duce la relaxarea uneia dintre restricțiile pandemice. Astfel, propunerea este ca persoanele fără certificat verde (vaccinare, trecere prin boală sau test negativ) să poată intra în supermarketurile din interiorul centrelor comerciale.

UPDATE: CNSU a adoptat o hotărâre, care va fi supusă aprobării Guvernului, în cadrul căreia se face referire la propunerea de eliminare a obligativității prezentării certificatului verde la intrarea în magazinele alimentare din centrele comerciale.

Iată în ce condiții:

„Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se menționează în hotărârea CNSU.

Anexa la HCNSU nr 7 - masuri prelungire

Condiția pentru această relaxare a măsurilor este ca în respectivele mall-uri să stabilească culoare dedicate și controlate, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană.

De asemenea, în aceste centre ar urma să fie limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce pot avea acces în respectivul supermarket.

Reamintim că certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru intrarea în mall-uri în toamna anului trecut, în luna octombrie. Existența unor supermarketuri care funcționau în incinta mall-urilor a născut numeroase discuții, multe persoane fără certificat arătându-se nemulțumite că nu pot intră să cumpere alimente.

author avatar
Andreea Vlad