AcasăNewsUltima oră! Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi și vijelii. Ce...

Ultima oră! Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi și vijelii. Ce se anunță pentru Capitală!

Prima zi a săptămânii va aduce instabilitate atmosferică în mai multe regiuni din țară, motiv pentru care meteorologii au transmis o atenționare.

Este vorba despre un COD GALBEN, valabil în intervalul orar 12-23, când, conform specialiștilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, atât în zonele montane, cât și în Transilvania și în sudul Banatului vor fi perioade cu ploi în aversă, ce vor avea și caracter torențial. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, spun meteorologii. ”Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, transmit reprezentanții ANM.

Zonele aflate sub COD GALBEN de vreme rea (sursa foto: ANM)

E important de avut în vedere faptul că, deși nu se află sub incidența alertei meteo tip COD GALBEN, meteorologii precizează că fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul României, dar și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice.

Șanse reduse de ploaie în București

Pe fondul emiterii acestei atenționări COD GALBEN, specialiștii ANM au dat publicității și o prognoză special realizată pentru București, valabilă pentru același interval orar: 12-23.

Astfel, locuitorii Capitalei află că luni vremea va fi călduroasă, posibil chiar caniculară, după-amiază, când maximele anunțate pot ajunge la 34-35 de grade Celsius. ”Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, dar condițiile de ploaie vor fi reduse”, transmit specialiștii ANM. De asemenea, în peisaj va fi prezent și vântul, care va sufla slab și moderat.

author avatar
Cristina Stefan
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger