AcasăNewsULTIMA ORĂ: ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal de DNA

ULTIMA ORĂ: ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, urmărit penal de DNA

sursa foto: Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Este urmărit penal de DNA, pentru cumpărare de influență.

În aceeași cauză este vizat și un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, suspectat de complicitate la cumpărare de influență.

DNA-ul nu a făcut publică identitatea acestui consilier din cadrul Arhiepiscopiei, ci a comunicat doar inițialele numelui acestuia.

Ce i-ar fi promis unui om de afaceri

Din câte reiese din comunicatul DNA, transmis marți, 5 decembrie, Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, e urmărit penal pentru cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor DNA, în vara acestui an, mai precis în iulie 2023, „suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte”.

Iar la acea discuție, anunță procurorii, ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri „termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă””, conform precizărilor din comunicatul DNA.

Până la acest moment, nici ÎPS Teodosie și nici Arhiepiscopia Tomisului nu au reacționat public la anunțul DNA-ului.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

PETRESCU TEODOSIE, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență,

P.I., un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, la această etapă procesuală, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie, în calitatea menționată mai sus, ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obțină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenței pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcționarilor cu drept de decizie în această privință din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuție ar fi participat și celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică „înțelegerea” respectivă.

Suma de 800.000 lei ar fi urmat să fie utilizată pentru finanțarea unor lucrări de construcție ori reabilitare a unităților de cult aflate în subordinea Arhiepiscopiei Tomisului.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.”

author avatar
Andrei Coman
439 afisari

14 COMENTARII

  1. Ar trebui ca toate bisericile construite partial sau integral din banii comunitatii sa ramana in proprietatea comunitatii.
    Doar inchiriate Arhiepiscopiei.

  2. o sa le iasa pe nas celor de la dna harțuirea de ani de zile a lui Teodosie . JOS LABELE DE PE TEODOSIE !

    • Cameliane , Schengen e Schengen , PISA e PISA si Teodosie e Teodosie , zis Spagoveanu . Ce iti este neclar ? Popa asta cauta DNA- ul cu lumanarea , trebuia sa i se infunde .

  3. am urmarit cu mare atentie materialul recorder privitor la sumele de la secretariatul de stat pt. culte care este in subordinea GUWERNER-ului.
    si am derulat de mai multe ori unde apar IPS Teodosie si cei de la Constanța in filmari.
    IPS Teodosie apare total indiferent si asculta din politete ceea ce incearca iuda sub acoperire sa-i bage sub nas.
    ceea ce se prezinta in acel material este strict reteta aplicata in tot spectrul politic si al achizitiilor din România.
    si metoda patentata de primari si parlamentari.

  4. Teodosie le-a stat ca un ghimpe-n ochi si in inima astora de conduc tara abuzind poporul in plandemie, cind au inchis bisericile pe motiv de dictatura covideala! Pt. ca tinea slujbe si in aer liber si a fost impotriva interzicerii/inchiderii bisericilor pt. slujbe de Pasti si de Craciun! Acum incearca sa se razbune pe IPS Teodosie, doar doar l-or baga nevinovat ,l-or terfeli cumva! Pedeapsa divina e singura care functioneaza fara sincope in Romania si in lume, ,,justitzea mia” a lu johannes e sub ce este/ce inseamna stabor tzig@nesc! Pt. cine nu stie sau nu crede va spun eu ca justitia divina functioneaza inexorabil!

    • Mai patriotardule, a mai fost un idiot de episcop care a organizat procesiuni, undeva in Spania, pe timpul gripei spaniole. Rezultatul a fost o explozie de morți inutile. Istoria se repeta din cauza dobitocilor fără educație! Du-te de planteaza un pom; ai fi de mai mult folos nației și mult mai plăcut lui Dumnezeu! Cer prea mult?

  5. Codul lui Hammurabi era; daca acuzi pe cineva de o fapta pe care nu a comis-o, o infractiune ti se aplica pedeapsa capitala! Daca invinuiesti un om nevinovat de o fapta rea, o infractiune pe care nu a facut-o, ti se aplica pedeapsa capitala! Se gaseste pe net acest cod, puteti sa-l cititi bine era sa se aplice la nivel mondial si azi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger