AcasăNewsULTIMA ORĂ Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore! Fostul președinte al...

ULTIMA ORĂ Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore! Fostul președinte al Rep. Moldova este acuzat de trădare de țară

igor dodon"Ţeapa" luată de Igor Dodon. Cum i-au dat peste nas, după ce a vrut să-i dea în judecată pe Iohannis şi pe Orban

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut, marți, 24 mai, pentru 72 de ore. Acesta este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Dodon este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Cumnatul său a încercat să distrugă o probă

Și cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, a fost reținut pentru că mânca o recipisă din care reiese că Dodon este beneficiar al bazei de odihnă de la Sadova.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon, transmite Deschide.MD.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art. 324 (coruperea pasivă), art. 181/2 (acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art. 337 (trădare de patrie) și art. 330/2 (îmbogățire ilicită)”, au declarat procurorii moldoveni.

Igor Dodon, urmărit penal în dosarul ”Kuliok”

Perchezițiile au avut loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă).

În mai 2020, o înregistrare video prezentare o conversație a lui Igor Dodon, unul dintre principalii pioni ai Moscovei în Republica Moldova, împreună cu oligarhul Vlad Plahotniuc, acum fugar, și mâna sa dreapta Serghei Iaralov, în care părțile discută probleme politice.

Într-un moment al conversației, Plahotniuc îi întinde lui Dodon o pungă neagră (kuliok – termen din rusă, n.red.) de plastic în care se presupune că era o sumă de bani recurența care îi era plătită de către Plahotniuc lui Dodon pentru ca Partidul Socialiștilor să nu obstrucționeze guvernarea Partidul Democrat, condus de facto de Plahotniuc.

Pe înregistrare Dodon și Plahotniuc vorbesc de „salarii” și ziua de luni că termen de plată.

author avatar
Andreea Vlad
415 afisari

6 COMENTARII

  1. Asta analfabetule Moldoveni trebuie confiscat tot si nagar in puscarie ca e un hot Al Moldoveii un tradator de natie un analfabet un vagabont un Rusofon inputit un KitKat.

  2. Poate da, poate nu. Percheziții au fost, cu subsemnatul a dat, dar, deocamdată, procurorul ghineral nu a confirmat reținerea. Mai vedem. Oricum Igăr e doar o trompetă. Nu prea mai are susținere.

  3. Nemernicii care au îngropat România, dupā ’89, pânā la Johannis, inclusiv, când vor fi arestati, judecati, condamnati, pentru TRĀDARE DE TARĀ, SUBMINAREA (ÎNGROPAREA) ECONOMIEI NATIONALE si GENOCID?

  4. POATE NE DAU LECTII BASARABENII DE CUM SE FACE CURATENIE !.
    CAND IL VOI VEDEA PE DODON LEFTER SI SAPAND CANALE DE IRIGATIE IN BASARABIA ATUNCI VOI CREDE CA STIREA NUI IAR ALTA GOGOASA JURNALISTICA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger