AcasăNewsUPDATE. DNA a descins la Ministerul Finanțelor!

UPDATE. DNA a descins la Ministerul Finanțelor!

sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție

O informație de ultimă oră, venită pe surse, indică faptul că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la sediul Ministerului Finanţelor.

UPDATE: Activitatea instituției nu este afectată, susțin reprezentanții Ministerului Finanțelor, marți, 12 decembrie, după apariția informațiilor potrivit cărora procurorii DNA fac percheziții la sediul instituției.

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție la sediul Ministerului Finanțelor, facem următoarele precizări:
Ministerul de Finanțe își reafirmă angajamentul pentru transparență, statul de drept și lupta împotriva corupției.

Așteptăm mai multe informații oficiale pentru a dispune măsurile imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare a activității instituției.

Vă asigurăm că activitatea instituției nu este afectată în niciun fel de această situație.

În paralel, vom lua toate măsurile interne necesare pentru a asigura că această situație este gestionată în conformitate cu standardele etice și legale.

Suntem deplin angajați să promovăm integritatea și etica în toate aspectele activității noastre, iar orice încălcare a acestor principii va fi tratată cu maximă seriozitate”, se arată în comunicatul de presă emis de instituția menționată.

UPDATE: Potrivit unor surse citate de G4Media, procurorii anticorupție ridică documente de la Ministerul Finanțelor, din biroul secretarului general adjunct, Ioan-Cristian Purice. Mai mult, s-a aflat că biroul secretarului general adjunct al Ministerului Finanțelor ar fi fost sigilat.

Acesta este inspector clasa I grad profesional asistent în Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), fiind detașat în această funcție din martie 2023.

Până la această oră, reprezentanții Ministerului nu au făcut precizări publice cu privire la prezența procurorilor anticorupție la sediul instituției.


Despre prezența procurorilor DNA la sediul Ministerului Finanțelor (MF) s-a aflat marți, 12 decembrie. Până la momentul de față sunt puține informații pe acest subiect.

Tot pe surse s-a aflat că anchetatorii urmează să ridice mai multe documente într-un dosar.

Știre în curs de actualizare!

author avatar
Andrei Coman
644 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger