AcasăNewsULTIMA ORA: COD PORTOCALIU de ploi torentiale si vant puternic in BUCURESTI!

ULTIMA ORA: COD PORTOCALIU de ploi torentiale si vant puternic in BUCURESTI!

Nici Bucurestiul nu scapa de o avertizare Cod portocaliu de ploi si vijelii! Ca urmare, e bine sa tineti cont de alerta meteo, valabila pentru urmatoarele trei ore, pentru a evita ca vremea rea sa va ia prin surprindere!

Probabilitatea anuntata inca de marti, in cadrul sedintei de Guvern, de catre directorul ANM, Ion Sandu, privind emiterea unui Cod portocaliu de precipitatii si intensificari ale vantului, pentru Capitala, s-a aconfirmat. Desi in Bucuresti ploua inca de dimineata, situatia se va inrautati in aceasta seara. Cand meteorologii se asteapta sa se produca vijelii si sa ploua torential, atat in Bucuresti, cat si in judetul Ifov.

Atentionarea nowcasting (cu efect imediat-n.r) intra in vigoare peste doar cateva minute, respectiv la ora 18. Cel putin trei ore, cat se mentine in vigoare avertizarea, Capitala va fi acoperita de ploi insemnate, ce pot fi insotite de caderi de grindina, dar si de rafale semnificative. „Ploaia va continua sa se intensifice si va avea aspect torential. Cantitatile de precipitatii vor cumula local 25…30 l/mp si izolat 35…40 l/mp”, mentioneaza reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie. Specialistii informeaza ca, pana la ora 21, se vor semnala, atat in Bucuresti, cat si in judetul ilfov, „intensificari sustinute ale vantului, cu viteze la rafala de 65…75 km/h”. De asemenea, poate cadea grindina si este posibil sa se produca si descarcari electrice.

O asemenea atentionare, cod portocaliu de ploi si vijelii, a fost emisa, miercuri seara, si pentru zone din judetul Teleorman, dar si, local, pentru Giurgiu.

Cititi si: Alerta meteo de ultima ora: Ce judete vor fi afectate de ploi, vijelii si descarcari electrice!

Sursa foto: realitatea.net

author avatar
Cristina Stefan
555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger