AcasăNewsULTIMA ORĂ. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, audiată la Parchet! Are calitatea...

ULTIMA ORĂ. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, audiată la Parchet! Are calitatea de suspect

Informații de ultimă oră indică faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost audiată, marți, la Parchetul Curții de Apel București.

Din primele date, prezența edilului la Parchet a avut legătură cu dosarul în care inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) o acuză de incompatibilitate și conflict de interese.

Reacția lui Clotilde Armand: „Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect”

Primărița Sectorului 1 a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect.

Am venit la parchet la solicitarea domnului procuror pentru a lămuri situația de la ANI, bazată pe plângerea lui Dan Tudorache. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, înțeleg că aceasta este procedura. Cum că aș fi fost remunerată ilegal cu 3.000 euro într-un proiect european în care am implementat măsuri anticorupție la Primăria Sectorului 1. Un proiect care a fost finalizat cu succes, la sfârșitul lunii mai: 60 de funcționari publici au participat la cursuri de formare /instruire în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității, a fost creat un registru al riscurilor de corupție la nivelul administrației locale din Sectorul 1, au fost elaborate proceduri operaționale privind managementul riscurilor de corupție și stabilirea măsurilor preventive anticorupție la nivelul Primăriei Sectorului 1 și au fost derulate campanii de conștientizare privind riscul expunerii la faptele de corupție.

Primăria Sectorului 1 a fost una dintre primele administrații locale din România care a obținut certificarea pentru sistemul de management anti-mită. Așa cum am mai spus, am respectat legea în cazul proiectului pe fonduri europene și am contestat în instanță raportul ANI. Am încredere în Justiție”, declară primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În noiembrie 2022, ANI a anunțat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate. Și că a fost sesizat Parchetul General.

„CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.

INCOMPATIBILITATE

Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

SESIZARE PARCHET

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

SESIZAREA INSTITUȚIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, atribuții conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală” – au transmis cei de la ANI, într-un comunicat de presă datând din 7 noiembrie 2022.

527 afisari

43 COMENTARII

 1. vedeti ca v-au floodat art. despre amerlcoi si nato. nu mai poti sa postezi din cauza unui temebel care a pus un comment super lung format numai din # si iti intra 504 gateway timeout cand vrei sa scrii ceva

 2. Vaai Cloty ,vaai ce ai patit
  Nu te-a chemat nimeni cand ai sutit
  Voturi cu sacii cand ai furat
  Vaai Cloti ,ceva necurat sa-ntamplat!

  Credem ca Barna a adormit
  Si nu -si aminteste de banii sparliti
  De banul sutit de la handicapati
  Daca era altul ce tare urlati!

  Sunteti o specie de gunoaie absurde
  O categorie de pleava stricata
  Antiromani bovine din ciurde
  Hoti si rai si putori totodata!

 3. Fă proastă marș în piz da mă-tii de scursura ,m-am plictisit de cătă m u e ți-am dat borâtanie în șlapi,ha ha ha

 4. Pentru toți „marțafoii tefeliști” care critică comunismul deși nu au trăit în acele vremuri! Nu era totul roz, dar aveai serviciu stabil, exista rușine și respect, siguranță, case de la stat, îți permiteai să mergi în concediu o dată pe an, școala era „pe bune” și la un nivel foarte înalt, etc! Așa că acum continuați să „trageți pe nas”!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri