AcasăNewsAndrei Baciu a demisionat de la șefia CNAS! / A ajuns la...

Andrei Baciu a demisionat de la șefia CNAS! / A ajuns la DNA!

sursa foto: Andrei Baciu/Facebook

Informație de ultimă oră: Andrei Baciu și-a anunțat, luni dimineață, 11 decembrie, demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

UPDATE: La scurt timp după postarea mesajului în care-și anunța demisia, Andrei Baciu a ajuns la sediul DNA. S-a întâmplat cu câteva minute înainte de ora 10. Urmează, cel mai probabil, să dea explicații în fața procurorilor.

Până să ajungă să dea ochii cu reprezentanții DNA, Baciu a răspuns, scurt, întrebărilor presei.

sursa foto: captură video Antena3

„Nu am mai multe lucruri să vă spun decât cele pe care le-am spus deja în dimineața asta”, a declarat acesta.

„E o demisie de onoare, cred că e un gest normal și corect”, a subliniat Baciu, în fața jurnaliștilor.

Baciu și-a anunțat decizia prin intermediul unei postări pe Facebook.

Conform informațiilor G4Media, Baciu este chemat luni la DNA, în „dosarul vaccinurilor”. E vorba despre dosarul în care au ajuns la DNA, zilele trecute, atât fostul premier Florin Cîțu, cât și foștii miniștri ai Sănătății Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu, ulterior aflându-se că toți trei sunt urmăriți penal în această cauză.

Andrei Baciu și-a anunțat decizia, luni dimineață, scriind, pe rețeaua de socializare, că își înaintează „demisia de onoare” din postura de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Funcție pe care o ocupa din august acest an. „Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala”, a scris Baciu în mesajul transmis în urmă cu scurt timp.

Redăm în continuare, integral, postarea făcută de către Andrei Baciu în 11 decembrie:

„Astăzi mă adresez vouă cu sufletul deschis și cu credința nestrămutată în valorile onoarei și integrității.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, am luat decizia de a-mi înainta demisia de onoare din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.

De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.

Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.
Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați.”

Fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu (PNL) a fost vicepreşedinte al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) şi ulterior a preluat interimar preşedinţia acestui organism, succedându-i lui Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Andrei Coman
451 afisari

6 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger