AcasăNewsUltima ipoteza: Transponderul avionului Malaysian Airlines ar fi fost oprit intentionat. Cursa...

Ultima ipoteza: Transponderul avionului Malaysian Airlines ar fi fost oprit intentionat. Cursa MH370, DETURNATA!

Avionul malaezian e de negasit. Ipotezele aparute in ultimele ore sunt tot mai confuze: aeronava Boeing 777 a zburat alte patru ore dupa disparitia de pe radare, sau a fost deturnat? Cert este ca 12 state cauta un avion care parca a intrat in pamant. Sau in mare!

Noi ipoteze, dar nici urma de aeronava disparuta

Rabdarea rudelor pasagerilor aflati in cursa de linie Kuala Lumpur – Beijing, plecata sambata din Malaezia, este pusa la grea incercare. Nimeni nu stie inca nimic concret despre aparatul de zbor, iar vestile despre o posibila descoperire a aeronavei, care au facut sa vuiasca presa din lumea intreaga, nu sunt confirmate de oficialii malaezieni.

Teoria ca avionul ar mai fi zburat patru mii de kilometri, infirmata oficial!

Zilele trec si nicio urma de avionul tip Boeing 777, care a plecat din capitala Kuala Lumpur, catre Beijing, cu 239 de pasageri la bord, 153 dintre ei chinezi. Joi, ministrul malaezian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein a demontat, rand pe rand, zvonurile recent aparute in acest caz. Intr-o prima faza, pe cele privind prezenta, in apele marii Chinei de Sud, a unor bucati din ceea ce s-a banuit a fi fost epava aeronavei, resturi surprinse de un satelit chinez, chiar in zona in care s-ar fi aflat avionul inainte sa dispara de pe radare. Apoi, pe cele conform carora Boeing-ul ar mai fi zburat patru ore dupa ce turnul de control a pierdut orice legatura cu pilotii, speculatii bazate pe anumite date trimise automat la sol de motoarele Rolls-Royce ale avionului. Daca despre imaginile din satelit s-a spus ca au fost emise „din greseala”, cautarile declansate in perimetrul respectiv fiind sortite esecului, Hishammuddin Hussein s-a rezumat sa califice drept „inexacta” ipoteza lansata de „Wall Street Journal”, conform careia avionul si-ar fi continuat parcursul alte aproximativ 240 de minute dupa ce a iesit de pe radare. Concret, acest lucru insemna ca avionul ar fi putut ajunge la aproape patru mii de kilometri distanta fata de perimetrul in care a fost cautat pana acum, posibil chiar pana la granita cu Pakistanul. Insa, scenariul care capata tot mai mult contur, si pe care autoritatile din Malaezia nu s-au grabit sa il excluda, este acela ca transponderul avionului ar fi fost oprit intentionat, in asa fel incat aeronava sa dispara de pe radare, timp in care Boeing-ul ar fi putut fi deturnat de la parcursul initial, catre o destinatie necunoscuta. Cautarile au fost extinse, in speranta ca avionul va fi gasit, in cele din urma.

author avatar
National
2.455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger