AcasăNewsUltima „fiță” pe litoralul românesc. Cum a ajuns să coste un loc...

Ultima „fiță” pe litoralul românesc. Cum a ajuns să coste un loc de cearșaf 200 de lei pe zi

plajaAmendă de până la 36.000 de euro dacă asculți muzica tare pe plajă. Noua lege i-a speriat pe români

Un cearșaf pe nisip în nordul litoralului vă poate goli portofelul. Se întâmplă în zona Mamaia Nord-Năvodari, unde administratorul unei plaje a impus tarife de 200 de lei pentru turiștii care vor să stea aproape de apă, înaintea primului rând de şezlonguri.

„Oferta” pentru turiștii cu cearșafuri este disponibilă la Marina Surf, plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, la granița cu Mamaia Nord și zona de cluburi.

Cea mai scumpă fâșie de plajă

Operatorul a scos la închiriat fâșia de nisip dinaintea primului rând de șezlonguri de pe plaja pe care o administrează – adică fâșia de plajă aflată cel mai aproape de malul mării. Zona este destinată turiștilor care vor să-și așeze cearșafurile lângă apă, iar locurile sunt închiriate cu 200 de lei/zi, în intervalul 8:30-20:00.

Dar lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Dacă vă gândeați că este vorba despre un cearșaf mare, pe care să poată sta toată familia, vă înșelați. Acesta trebuie să respecte anumite dimensiuni. Nu mai mult de 1,40 / 2 m. Pentru cei 200 de lei, turiștii nu beneficiază nici de umbrelă.

Din păcate pentru operator, doritori încă nu s-au găsit. Mai mult decât atât, turiștii susțin că ar fi mai mult o tehnică de descurajare pentru cei care își așează cearșafurile in fața apei. Iar autoritățile nu se pot pune de acord dacă operatorul privat e pasibil de amendă sau nu.

Reacția ANPC

Anunțul a stârnit un val de controverse, dar administratorul zonei susține că respectă legea. „Unii clienți sunt foarte exclusiviști şi au anumite dorințe şi am creat acest loc de cearșaf pentru că unii vor să fie mai aproape de natură și vor să achite acel loc de cearșaf”, a declarat acesta, potrivit g4media.ro.

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a declarat că fâșia de plajă de la mal – cel puțin 5 metri de la apă – trebuie să fie lăsată liberă pentru intervențiile de urgență, cum ar fi cele ale salvamarilor sau ale SMURD, nu ocupate de cearșafuri, prin urmare, nici închiriate pentru turiștii care vor să facă plajă acolo.

author avatar
Andreea Vlad
547 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger