AcasăNewsUltima dorinta a lui Serban Ionescu: As vrea ca la inmormantarea mea...

Ultima dorinta a lui Serban Ionescu: As vrea ca la inmormantarea mea sa tina discurs un singur om – VIDEO

(foto: observatorulph.ro)

Serban Ionescu s-a stins la spitalul Floreasca, la 62 de ani. In ultimul an, cunoscutul actor a dus o lupta grea cu o boala cumplita, care l-a lasat fara forta sa lupte pentru viata pe care o iubea atat de mult. Ca o ultima dorinta, Ionescu spunea ca ar vrea sa moara in strainatate, ca Balcescu, si ca atunci cand va fi inmormantat sa vorbeasca despre el doar maestrul Radu Beligan.

Serban Ionescu (foto: observatorulph.ro)

Serban Ionescu a plecat catre o lume mai buna la doar cateva zile dupa ce lumea artistica a mai pierdut un mare actor: Iurie Darie. Ionescu a murit noaptea trecuta, la spitalul Floreasca, unde fusese internat in urma cu doua zile, dupa ce starea sa de sanatate se inrautatise. Din pacate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l ajuta pe indragitul om de teatru si film.

Ultimele luni de viata au fost foarte grele pentru Serban Ionescu. Desi intial aflase ca sufera de borelioza, boala provocata de muscatura unor capuse, actorul a aflat de la medicii germani ca are scleroza amiotrofica, o afectiune cu simptome asemanatoare boreliozei, care, in timp provoaca dificultati de respiratie, vorbire si miscare.

Odata cu trecerea lunilor, cumplita suferinta a pus stapanire pe organismul lui Serban Ionescu, facandu-l sa nu se mai poata descurca singur. Intr-un interviu emotionant, difuzat la Happy Hour, interpretul lui Ion din ecranizarea romanului omonim al lui Ion Rebreanu povestea cu lacrimi in ochi cat ii e de greu sa se descurce in conditiile in care organismul nu il mai asculta.

[youtube]smyGFmA9hQ8[/youtube]

Serban Ionescu era increzator ca tratamentul pe care avea sa il urmeze il va ajuta sa traiasca. Chiar si asa, nu a ocolit subiectul „moarte”. „Moartea e un accident pe care il asteptam din prima zi de cand ne nastem. (…) Sunt constient ca o boala poate fi invinsa si daca trupul meu si mintea meu participa la acest razboi”, spunea actorul in luna mai a acestui an.

Urmatorul gand al lui Serban Ionescu zburat catre ultimul drum. Actorul si-a exprimat o ultima dorinta. Au fost cuvinte pe care atat colegii, cat si apropiatii si admiratorii le-au primit cu greu, pentru ca au refuzat sa se gandeasca la moartea actorului. „Stii ca la noi teatrul e in reparatii si i-am zis lui Pino (Ion Caramitru-n.r):« Bai, nu vezi ca nu e bine. Terminati si voi mai repede teatrul. Sa aveti unde sa ma expuneti!» Mi-a zis: ‘Esti nebun’. Zic: «As vrea discursul la inmormantarea mea sa-l tina un singur om: Radu Beligan». (…) Asta sunt, e umor negru. (…) Le-am mai zis ca as vrea sa mor ca Balcescu. In strainatate”.

[youtube]LCai9J0d5LU[/youtube]

Inainte sa se imbolnaveasca si sa se vada nevoit sa se retraga din lumina reflectoarelor, Serban Ionescu juca in „Dineu cu prosti”, la Teatrul National, alaturi de Horatiu Malaele, in piesa regizata de Ion Caramitru. Tot la TNB a urcat pe scena, alaturi de colegii sai, in „Eduard al III-lea” si „Livada de visini”. De-a lungul anilor, Serban Ionescu a jucat si la Teatrul Mic, la Odeon si la Teatrul de Comedie.

Actorul va ramane in memoria publicului si gratie rolurilor sale din cinematografie, nu putine la numar. Pe langa interpretarea protagonistului din filmul „Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii”, de care va aminteam ceva mai devreme si pe care multi l-au considerat cel mai bun rol din cariera sa, Serban Ionescu a jucat in „Padureanca”, „Furtuna in Pacific”, „Mircea”, „Sobolanii rosii”, „Pacala se intoarce” si „Umilinta”, dar si in seriale de televiziune, precum „Om sarac, om bogat” si „Fetele Marinarului”.

[youtube]_1tz1xUCRVc[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
1.326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger