AcasăNewsUltima descoperire! Cum poti renunta la fumat!

Ultima descoperire! Cum poti renunta la fumat!

Fumatorii inraiti care cred ca nu pot renunta la tigari decat cu ajutorul unor tratamente foarte scumpe au acum o veste buna. S-a descoperit ca simplul consum al fructelor si al legumelor inlatura nevoia de tutun.

Un studiu coordonat de Gary A. Giovino, de la The State University of New York a evidentiat faptul ca fructele si legumele consumate in mod regulat si in cantitati mari pot duce, in timp, la renuntarea la fumat.

La experiment au luat parte 1000 de voluntari fumatori si s-a constatat ca persoanele care au consumat zilnic cel putin patru portii de legume si fructe au manisfestat un interes mai scazut pentru tigari. De cealalta parte, la cei care nu au consumat decat cel mult doua potii de legume si fructe pe zi nu s-a constat nicio ameliorare.

Mai mult, dupa 14 luni de astfel de regim alimentar, o treime dintre cei care au mancat fructe si legume in mod regulat au renuntat la fumat.

Cea mai plauzibila explicatie ar fi aceea ca fibrele din legume si fructe cresc senzatia de satietate si, totodata, potenteaza gustul neplacut al tigarilor, mai mult decat alimentele precum carnea, sau bauturi, ca de exemplu cafeaua si alcoolul.

„Mai mult, consumul de astfel de alimente previne revenirea la acest viciu”, spune Gary A. Giovino, profesor de sanatate publica la The State University of New York.

author avatar
Alina Costache
1.397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger