AcasăNewsUltima conversatie dintre Adrian Iovan si turnul de control, inainte de accidentul...

Ultima conversatie dintre Adrian Iovan si turnul de control, inainte de accidentul aviatic de la Cluj

Adrian Iovan a murit luni seara, dupa ce avionul pe care il pilota s-a prabusit. A durat aproximativ sapte ore ca ranitii sa fie gasiti in Muntii Apuseni, acolo unde avionul a aterizat fortat.

Se pare ca pe langa pilot, inca un medic rezident si-a pierdut viata. Potrivit directorului Romatsa, compania care opera zborul, ceata i-ar fi cauzat probleme lui Iovan. Pilotul Adrian Iovan ar fi anuntat ca va cobori la 2.100 de metri, pentru ca nu vedea nimic din cauza cetii.

„A coborat pentru a vedea spatiul. In acel moment, s-a pierdut legatura cu el. De la inceput, s-a stiut ca sunt conditii meteo nefavorabile, dar au plecat in aceasta cursa umanitara. Si faptul ca a reusit sa coboare aeronava intr-o zona extrem de dificila din punct de vedere al reliefului si al conditiilor meteorologice este un succes al pilotului”, a declarat presedintele Romatsa, Aleodor Francu, potrivit Romania TV.

Aeronava plecase luni dupa-amiaza, de la Bucuresti spre Oradea, si avea la bord un echipaj medical, dar a intampinat ceva probleme si a aterizat fortat in judetul Cluj, intr-o zona impadurita din Muntii Apuseni. Doctorii erau pregatiti sa preleveze un organ pentru a fi transplantat unui pacient bolnav, aflat in Capitala, insa avionul s-a prabusit, luni, in judetul Cluj, in jurul orei 16.00. Dupa mai bine de cinci ore de cautari, cei sapte raniti au fost gasiti de un padurar, vestea fiind data chiar de premierul Victor Ponta.

Citeste si:

 

author avatar
Andra Nesu
2.063 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger