AcasăNewsUite unde l-a dus lacomia pe Oprescu!

Uite unde l-a dus lacomia pe Oprescu!

Cu doar cateva zeci de ore inainte de „neasteptata” retinere a lui Sorin Oprescu, „National” dezvaluia penetrarea primarului general al Capitalei de catre sistem. Si cu atat mai mult surprinde „foamea” inexplicabila a „doctorului” care, desi stia ca se afla in vizorul procurorilor anticoruptie si ca latul DNA se strange in jurul sau pe zi ce trece, nu s-a putut abtine sa nu puna mana si la un „mizilic” de 25.000 de euro.

Sorin Oprescu se preta la sume ridicole fata de averea sa construita din spaga

Adevarat maruntis pentru politicianul care, dupa cum anuntam cu cateva luni in urma, isi scoate toata „agoniseala” din tara si o investeste la clinica medicala de lux din Viena, de a carei constructie si manageriere se ocupa chiar fiul sau. De altfel, Mircea Oprescu este la randul sau prins in itele acestei anchete care ne arata o data in plus nu doar ridicarea la alt nivel a luptei anticoruptie, dar si nimicnicia politicienilor de o lacomie neintalnita nici macar in vremurile fanariote.

Sa fie primiti!

Itele spagii primite de primarul Capitalei duc si la fiul acestuia, Mircea Oprescu

Sorin Oprescu a fost lucrat ca la carte de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi, care au reusit sa-l filmeze in plin pe primarul Capitalei in timp ce acesta primea de la directorul Administratiei Cimitirelor o transa de 25.000 de euro din spaga totala de 65.000 de euro ce urma sa-i fie data de catre patru oameni de afaceri. Iar fara nicio jena, la miezul noptii, „doctorul” a luat banutii, pe filiera Administratiei Cimitirelor, uitand sa spuna barem „sa fie primiti”, asa cum este obiceiul la „receptia” pomenilor. Desigur, amanuntele retinerii in trafic a lui Oprescu in timp ce ducea 5.000 de euro pentru a face la randul sau plata altor spagi pentru „consiliere politica” sunt unele spectaculaose, insa ceea ce surprinde mai ales este lacomia extrema a primarului. Care, desi avea semnale puternice ca oamenii legii sunt pe urmele sale, nu a putut pur si simplu sa nu puna mana la o suma care, la averea stransa ani de-a randul in fruntea unor importante spitale bucurestene sau in mandatele de la Primaria Capitalei, ar fi putut barem sa o refuze cu seninatate.

Reintregirea familiei

01.09.2015 - „National” a dezvaluit penetrarea lui Oprescu de catre sistem

Iar din momentul flagrantului, spre deosebire de alte „victime” inchipuite ale DNA-ului, Oprescu nici macar nu mai poate sa se vaite ca a fost facut de „agenturili” straine. A luat spaga si a fost prins in flagrant. Si lucrurile incep sa se complice si mai tare pentru primarul general, pentru ca pe filiera mitei se interpune si Mircea Oprescu. Chiar daca fiul sau isi luase masuri suplimentare de siguranta, nemaicalcand prin tara de cateva luni bune, perioada in care exista informatii ca incasa la Viena „atentiile” oamenilor de afaceri pentru „domnul doctor” Oprescu. Si nu au fost deloc putine, daca tinem cont de standardele de lux ale clinicii medicale din Viena pe care se pare ca o controleaza din umbra familia Oprescu. Cea de a carei „reintregire” se ocupa acum insistent procurorii anticoruptie.

Mai rau ca Al Capone

Culmea este ca destinul lui Sorin Oprescu se aseamana intr-o oarecare masura cu cel al „nasului” mafiot Al Capone. Care, desi nu a putut fi infundat pentru marile lovituri date, s-a trezit incatusat pentru o datorie la Fiscul american. La randul sau, Sorin Oprescu primea spagi exorbitante in afara teritoriului tarii, in special la Viena, dar si in Barcelona si alte destinatii turistice spaniole. Numai ca a picat pe tehnica, pentru 25.000 de euro amarati, primiti in vila sa din Clinceni. Moment din care, toti cei care s-au infruptat atata amar de vreme din generosul buget al Primariei Capitalei au suferit adevarate atacuri de panica. In frunte cu presedintele CSM Bucuresti, Constantin Caliman, cel care, in urma cu doar cateva zile, tocmai primise inca un milion de euro pentru sectia de handbal, din fondul de rezerva al PMB! De parca ar fi presimtit consilierii „cutremurul” care urmeaza…

author avatar
Catalin Tache
2.667 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger