AcasăNewsUite de ce vrea Basescu guvern remaniat

Uite de ce vrea Basescu guvern remaniat

O remaniere se impune si ea se va face la momentul potrivit, avertizeaza Traian Basescu. PDL se face ca n-aude si se intreaba cine a adus remanierea in dezbaterea publica.

“Cu certitudine trebuie facuta o remaniere, sunt convins ca la momentul potrivit se va face”, a decretat, joi seara, Traian Basescu. “Nu stiu cine a adus in dezbaterea publica problema remanierii. Va informez ca toate hotararile se iau in structurile de conducere (ale PDL – n.r.) si ca nu a fost discutat niciodata in aceasta perioada, in nicio structura politica mai larga sau mai putin larga, acest subiect”, a trantit secretarul general PDL Ioan Oltean. Ca Basescu trage cea si democratii hais, se stie. Cum la fel de evident este si ca unii dintre membrii cabinetului Boc ard gazul de pomana prin Guvern.

Pe Igas si pe Vreme ii ia gura pe dinainte

Un exemplu stralucit in materie de ministri care nu au ce cauta in Executiv este Traian Igas. Care nu numai ca a fost repede “impachetat” de sulfele de la Interne, dar s-a remarcat prin cel putin trei prostii monumentale: ratarea reformarii sistemului (a concediat aiurea, fara respectarea unor criterii profesionale), sabotarea operatiunii “Vami curate” (l-a luat gura pe dinainte si multi “subiecti” si-au sters urmele) si distrugerea serviciilor secrete ale MAI.  Nici Valerian Vreme nu exceleaza in postura de ministru. Nimeni nu-l cunoaste (despre el s-a vorbit prima data doar dupa ce a fost amendat pentru viteza excesiva), iar la deschiderea anului scolar a facut-o de oaie. “Haideti ca impreuna sa facem ca persoanele in varsta sa fie din ce in ce mai putine”, a grait Vreme, fara sa realizeze ce spune, catre tanara generatie. Noroc ca nu s-a sesizat Parchetul pentru instigarea la genocid.

Baconschi si Funeriu, bomboanele de pe “tortul” guvernamental

Alt maestru in dat cu bata-n balta este Theodor Baconschi. Care considera ratarea intrarii in Schengen un succes, ba chiar asteapta felicitari: “Diplomatia romaneasca merita felicitari si pentru ce a facut in privinta Schengen”. In afara de a te intreba ce mai cauta individul in fruntea MAE, orice alt comentariu este de prisos. Pe alta strada, dar la fel de paralel cu calitatea de ministru, este Daniel Funeriu. Care, in calitate de mare tartor al Educatiei,  faulteaza repetat limba romana in timp ce se ratoieste la elevi, profesori, parinti si jurnalisti. Iar in carca lui Funeriu va ramane pus si cel mai dezastruos bacalaureat, unde nestiinta candidatilor s-a impletit armonios cu subiecte formulate aiurea. Aidoma grairii ministrului, ar spune unii mai rautaciosi.

author avatar
Adelina Ionicel
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger