AcasăNewsUite de ce nu sunt romanii in varful topului hotilor de masini

Uite de ce nu sunt romanii in varful topului hotilor de masini

O harta recenta a furturilor de masini, din Europa, demonstreaza ca niciunul dintre orasele din tara noastra nu se afla in topul primelor 50 de metropole unde se inregistreaza cele mai multe disparitii de autoturisme.

Primele 4 locuri sunt ocupate de orase din Italia, urmate de cele din Cehia, Belgia, Finlanda, Irlanda, Portugalia si Suedia. Cea mai mare medie a furturilor se inregistreaza in Luxemburg, unde rata disparitiilor de masini este de 4,3 la mia de locuitori, Danemarca si Marea Britanie fiind urmatoarele in acest nedorit top!

Romania si Cipru sunt cele mai sigure tari europene, din acest punct de vedere, rata medie a furturilor fiind de maxim 0,5 la mia de locuitori. Foarte probabil ca vor exista comentarii prin care se va spune ca o buna parte dintre hotii care opereaza in aceste tari sunt romani si ca nu avem de ce sa fim bucurosi ca Romania nu se afla in in acest top european al furturilor de masini. De asemenea, se mai poate sustine si ca masinile de lux, care sunt tinta preferata a hotilor, se afla in aceste tari si ca acesta este motivul pentru locurile detinute in acest clasament.

Ambele supozitii pot avea un sambure de adevar, insa realitatea este cu totul alta. Foarte multe masini de lux circula si in Romania, in special in Bucuresti si numarul lor, in ciuda crizei mondiale, va creste si in viitor. De exemplu, anul trecut s-a depasit plafonul alocat Romaniei pentru extravagantele Ferarri 458, care costa peste 200.000 de euro, existand comenzi cu 50% mai mari decat posibilitatile de livrare. Si vorbim despre autoturisme noi, nu second hand, in conditiile in care dealerul roman al acestei marci si-a permis chiar sa refuze alte 20 de comenzi, pentru ca doritorii nu prezentau garantii morale! Lista poate fi completata cu cele 120 de Maserati, 10 Maybach-uri, 48 de Rolls Royce, 250 Toyota Land Cruiser, 110 Porsche , sau cele peste 2000 de Mercedesuri, toate inmatriculate in Bucuresti!

Referitor la faptul ca unii dintre hotii de masini, din Europa, sunt romani, desigur ca nu ne onoreaza, dar ceea ce este mai important de stiut este ca, de foarte multe ori, furturile se realizeaza in complicitate cu proprietarii, care prefera sa ia o suma si de la hoti si sa incaseze si asigurarea masinii! Este exact ceea ce romanii nostri refuza sa faca, in parte pentru ca-si iubesc masinile, dar si pentru ca sunt mai fricosi de consecintele penale. Acesta este motivul principal pentru care nu figuram in acest deranjant top european!

author avatar
Silviu Ionescu
638 afisari

2 COMENTARII

  1. Ca intotdeauna scurt,concis si cu explicatii din surse reale si credibile.Ma bucur sa citesc zilnic articolele tale de bun simt si curate , adica fara atacuri sau injurii la adresa altor persoane sau institutii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger