AcasăNewsUite cu ce cara chinezii petrolul iranian

Uite cu ce cara chinezii petrolul iranian

Qi Lian San nu mai pridideste sa care petrol iranian

China e pe cai mari. Face turnee prin tari bogate in petrol si semneaza contracte de abia daca mai are cerneala in stilourile de aur, dar cara si petrolul iranian.

Qi Lian San nu mai pridideste sa care petrol iranian

Arabia Saudita, Qatar, Emiratele Arabe Unite isi arata bunavointa, invitand China sa participe la infrastructura petroliera. Nu ca ar avea nevoie de experienta chinezilor in domeniu – ca nu au – dar spera ca va renunta la petrolul iranian, al carui importator principal este, dupa India. China, insa, joaca la doua capete. Tocmai a pregatit doua supertancuri pentru transportul petrolului iranian, dupa cum a anuntat Clarkson Research Services Ltd., cel mai mare grup de brokeraj din lume in domeniul petrolier.

Cele doua imense cisterne navale pot transporta doua milioane de barili de petrol brut si urmeaza sa faca naveta intre insula iraniana Khark si China. Principalul grup comercial chinez din domeniul petrolier, Zhuhai Zhenrong Co., a inchiriat si de la National Iranian Tanker Co. un cargo cu o capacitate de 265.000 de tone de petrol brut. Alte doua nave iraniene – Davar si Hoda – raportate de Bloomberg, navigheaza spre porturile  chineze Ningbo si Shui Dong, dupa ce au incarcat petrol la terminalele iraniene din Soroush.

author avatar
Adina Mutar
1.553 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger