AcasăNewsUite ce firme ne fixeaza pretul vietii

Uite ce firme ne fixeaza pretul vietii

Uleiul romanesc ingrasa conturile firmelor straine

La nivel mondial exista in prezent 16 companii care negociaza si fixeaza pretul mondial al principalelor materii prime. Cinci dintre firme sunt prezente si in Romania.

Uleiul romanesc ingrasa conturile firmelor straine

Agentia Thomson Reuters a realizat recent un studiu referitor la 16 dintre cele mai importante companii care nu produc nimic propriu-zis, dar care tranzactioneaza principalele materii prime din lume.  Este vorba de firme care negociaza si fixeaza ulterior pretul la: energie, petrol, gaze, carbune, otel, metale neferoase, deseuri, cereale, ulei, zahar etc. Aceste firme au mii de angajati si, potrivit estimarilor Thomson Reuters, incaseaza impreuna peste 1.000 de miliarde de dolari anual.

Printre acestea se afla cinci firme care opereaza si pe piata din Romania, prin intermediul a numeroase companii locale sau nationale. Acestea sunt Vitol  (petrol, gaze, electricitate, carbune, metale, zahar), Cargill (cereale, productie de ulei vegetal, nutreturi pentru animale), Glencore (cereale), Bungee (productie de ulei), ADM (silozuri de cereale, flota de barje) si Trafigura (Romrecycling).

author avatar
Arpad Dobre
480 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger