AcasăNewsUite ce amenzi te pasc daca nu te inregistrezi la Fisc

Uite ce amenzi te pasc daca nu te inregistrezi la Fisc

Contribuabilii trebuie sa se inregistreze la Fisc in maximum 30 de zile

Contribuabilii care sunt obligati sa se inregistreze fiscal, dar nu o fac, vor fi inregistrati din oficiu de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Amenzile  ajung la 5.000 de lei.

Contribuabilii trebuie sa se inregistreze la Fisc in maximum 30 de zile

Conform Ordinului ANAF nr. 714/2012, in vigoare din aceasta saptamana, procedura de inregistrare fiscala din oficiu se aplica persoanelor fizice, persoanelor juridice, entitatilor fara personalitate juridica, care au obligatia depunerii declaratiei de inregistrare fiscala, precum si sediilor secundare care au obligatia inregistrarii ca platitori de impozit pe venituri din salarii.

Cine va inregistreaza

Fiscul are obligatia sa ii notifice pe contribuabili ca vor fi inregistrati fiscal din oficiu. Acestia pot sista procedura daca depun declaratia de inregistrare fiscala sau daca prezinta organului fiscal documente din care sa rezulte ca nu are, de fapt, obligatia de a se inregistra.

Penalizari

Odata cu inregistrarea contribuabilului, Fiscul va aplica si sanctiunile pentru nedepunerea la timp a declaratiei de inregistrare fiscala. Aceasta trebuie depusa in termen de 30 de zile de la:

–         data infiintarii, in cazul persoanelor juridice, a asocierilor si a altor entitati fara personalitate juridica;

–         data eliberarii actului legal de functionare, data inceperii activitatii, data obtinerii primului venit sau a dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, in cazul persoanelor fizice.

Amenda pentru nerespectarea acestor termene este cuprinsa intre 500  si 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si intre 1.000 lei si 5.000 lei, pentru persoanele juridice.

author avatar
Arpad Dobre
574 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger